ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»

«Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες»

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2013 1:07 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:22
 
Για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση, συζήτησαν χθες, εκπαιδευτικοί, μέλη των «Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών», από διάφορες πόλεις της Θεσσαλίας, σε συνάντησή τους σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Γκραντ» στη Λάρισα.
Την εκδήλωση οργάνωσε η Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Λάρισας και στο πλαίσιο αυτής μίλησαν οι κ. Μιχαλάκης Κώστας από την ΕΛΜΕ Τρικάλων και Φυτσιλής Αλέξης από την ΕΛΜΕ Καρδίτσας.
«Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες» ήταν η πρόταση που προτείνουν οι Κινήσεις, όσον αφορά στην αντίδραση που θα πρέπει να έχουν οι εκπαιδευτικοί απέναντι στις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, με τις διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών και τις καταργήσεις ειδικοτήτων στα σχολεία.
Αναλυτικότερα οι προτάσεις και τα αιτήματά τους είναι τα ακόλουθα:
 «Απεργία διαρκείας με τη μορφή 5μερων επαναλαμβανόμενων με έναρξη τη 16η Σεπτέμβρη. Επιπρόσθετα: Να δημιουργηθούν απεργιακές επιτροπές όσο το δυνατόν πιο αποκεντρωμένες με στόχο να φτάσουν στο επίπεδο του σχολείου. Οι απεργιακές επιτροπές αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες απεργιακής φρουράς, δημιουργίας πανό και παρεμβάσεων στην κοινωνία, δημιουργίας απεργιακών ταμείων, οργάνωσης εκδηλώσεων αλλά και συναυλιών πολιτικής και οικονομικής στήριξης της απεργίας
Οι ΕΛΜΕ που θα αποφασίσουν στις συνελεύσεις τους ότι κινούνται στην κατεύθυνση της απεργίας διαρκείας, να είναι σε συνεννόηση και να προσπαθήσουν να υλοποιήσουν την κατεύθυνση αυτή σε απευθείας συντονισμό μεταξύ τους, ως πρωτοβάθμια σωματεία, σε περίπτωση που η ΟΛΜΕ «τα στρίψει».
Ανατροπή των απολύσεων - Ολοι οι συνάδελφοι πίσω στις θέσεις τους - Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
Ξήλωμα όλου του νομοθετικού πλαισίου αύξησης ωραρίου - διαθεσιμότητων - μετατάξεων - «κινητικότητας»- πλεονασμάτων - κλεισιμάτων τομέων.
Ενάντια στους ταξικούς φραγμούς - Δωρεάν Δημόσια Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά
Ξήλωμα του νομοθετικού πλαισίου για το Λύκειο, την Τεχνική και την κατάρτιση. Οχι στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία μέσω της «μαθητείας». Δουλειά - δωρεάν Παιδεία - δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό
Όχι στο κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων».
Λ.Κ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass