ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Ναι» σε 5νθήμερες απεργίες είπαν οι καθηγητές

* Στις 8 απόψε το βράδυ το συλλαλητήριο φορέων στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2013 2:58 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:25
«Ναι» σε πενθήμερες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, ενάντια στις διαθεσιμότητες και το νέο λύκειο, είπαν χθες οι καθηγητές στη συνέλευση της ΕΛΜΕ Λάρισας. Την απόφαση της συνέλευσης (που ήταν κατώτερη των προσδοκιών με αφορμή και τις καταιγιστικές και πρωτόγνωρες εξελίξεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το περασμένο καλοκαίρι) θα μεταφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας Μιχ. Τζιατζιάς στη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα, όπου και θα ληφθεί και η οριστική απόφαση για την μορφή των κινητοποιήσεων του κλάδου.
Το χαρακτηριστικότερο δεν ήταν πάντως το γεγονός ότι η χθεσινή συνέλευση, που έγινε στο αμφιθέατρο του 6ου Λυκείου, δεν είχε την αναμενόμενη συμμετοχή αλλά το γεγονός ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν κατέληξε σε συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης, αφού η κάθε συνδικαλιστική παράταξη κατέθεσε διαφορετική πρόταση (ως προς τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων) με αποτέλεσμα να κληθούν οι κατά τόπους ΕΛΜΕ να αποφασίσουν επί τριών τουλάχιστον και διαφορετικών εισηγήσεων των παρατάξεων, ως προς τη μορφή.
Εξέλιξη που μεταθέτει το ενδιαφέρον στη συνέλευση των προέδρων ΕΛΜΕ όπου απαιτείται ισχυρή πλειοψηφία για την υπερψήφιση της όποιας πρότασης. Υπενθυμίζεται πως η ΔΑΚΕ εισηγείται 48ωρη απεργία από κοινού με την ΑΔΕΔΥ στις 18 – 19 Σεπτεμβρίου, η ΠΑΣΚ εισηγείται δυο 48ωρες στις 18- 19 και στις 25 – 26 Σεπτεμβρίου, οι ΣΥΝΕΚ εισηγούνται πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου, πρόταση που ταυτίζεται με την αρχική πρόταση των Παρεμβάσεων, το ΠΑΜΕ εισηγείται 48ωρη στις 18 – 19 Σεπτεμβρίου ενώ στη χθεσινή συνέλευση εκ μέρους της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ο συνδικαλιστής Γιάνν. Μπαμπανίκος εισηγήθηκε πενθήμερες κυλιόμενες από τις 16 Σεπτεμβρίου.
Η συνέλευση ξεκίνησε με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μιχ. Τζιατζιά να ενημερώνει τους παρευρισκόμενους για τις τρέχουσες εξελίξεις κάνοντας λόγο για «μαύρο Σεπτέμβρη της Εκπαίδευσης» προσθέτοντας ότι το κυρίαρχο αίτημα αφορά στο «να επιστρέψουν στις θέσεις τους όλοι οι καθηγητές που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα» υπενθυμίζοντας ότι η ΑΔΕΔΥ μισθώνει λεωφορεία για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, τα οποία λεωφορεία θα αναχωρήσουν το Σάββατο στις 2,30 το μεσημέρι από το ΔΩΛ.
Έκκληση με δραματικούς τόνους απηύθυνε στου συγκεντρωμένους, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα η καθηγήτρια Δήμητρα Κόκοβα , σημειώνοντας ότι «κανείς εκπαιδευτικός δεν πρέπει να αισθάνεται ασφαλής πλέον» τονίζοντας ότι οι καθηγητές πρέπει να συμμετάσχουν σε πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου, με περιφρούρηση των κινητοποιήσεων.
Πρόταση που υπερψηφίστηκε τελικά λαμβάνοντας 360 ψήφους, έναντι της πρότασης που κατέθεσαν ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ και ΠΑΜΕ για 48ωρη απεργία στις 16 Σεπτεμβρίου, η οποία έλαβε 16 ψήφους. Στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης στις 12 και 13 του μήνα τα σχολεία, θα γίνουν ενημερωτικές συνελεύσεις με τη συμμετοχή μαθητών και γονέων.
Η συνέλευση συνεχίσθηκε έως αργά, με τοποθετήσεις συνδικαλιστών και καθηγητών, με ομιλητές να επικρίνουν την κυβέρνηση για τις επιλογές της αλλά και την διοίκηση της ΟΛΜΕ.
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Στο μεταξύ το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας καλεί τους καθηγητές στο πανεργατικό - πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν φορείς της Λάρισας, απόψε στις 8 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία, με τους εκπαιδευτικούς να ζητούν μεταξύ άλλων «την άρση των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων, τα προβλήματα που δημιουργούν οι πολιτικές της λιτότητας και των περικοπών κονδυλίων από την Εκπαίδευση, έχουν απορυθμίσει τα σχολεία».
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
Στο μεταξύ με αφορμή τις προσωρινές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της σημειώνει πως «ενημερωθήκαμε ότι στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έφτασε έγγραφο με υπογραφή του Υπουργού που ζητάει μέσα σε μια μέρα και μέχρι την Τετάρτη 4/9 οι διευθυντές Δ.Ε. να προχωρήσουν σε προσωρινές τοποθετήσεις των συναδέλφων που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ παρακάμπτοντας τα υπηρεσιακά συμβούλια και όλη τη διαδικασία των λειτουργικών κενών που προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Ζητάει ακόμα από τους διευθυντές Μέσης να πάρουν υπόψη τους τις μετατάξεις και τους αποσπασμένους που ακόμα δεν έχουν εγκριθεί από το ΚΥΣΔΕ (συνεδριάζει 4 και 5/9) και να στείλουν τα στοιχεία άμεσα στο ηλεκτρονικό σύστημα Survey. Στόχος του Υπουργείου είναι να υπολογίσει άμεσα κενά και πλεονάσματα και να προχωρήσει στις υποχρεωτικές μεταθέσεις – αποσπάσεις. Είναι δεδομένο ότι οι προσωρινές αυτές τοποθετήσεις που θα κάνουν οι διευθυντές Δ.Ε. είναι στον «αέρα».
Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους αιρετούς του κλάδου να μην επιτρέψουν τη νέα αυτή αυθαιρεσία που κάνει «μπαλάκι» τους συναδέλφους και να προχωρήσουν στις διαδικασίες των τοποθετήσεων μέσω των υπηρεσιακών συμβουλίων» καταλήγει η ΟΛΜΕ.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass