Οχι Παν. Γούλα στις διαθεσιμότητες διοικητικών υπαλλήλων

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2013 14:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:25

Την αντίθεσή του στη διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού  σημειώνει ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας καθηγητής Παναγιώτης Γούλας  προκειμένου να μην απειληθεί η λειτουργία του Ιδρύματος.

Όπως σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Γούλας «σύμφωνα με τα τελευταία έγγραφα του Υ.ΠΑΙ.Θ. για υλοποίηση - όπως το ίδιο επικαλείται -«μεταρρυθμιστικών δράσεων και αξιολόγηση των δομών του», επίκειται και αξιολόγηση του υπηρετούντος διοικητικού προσωπικού των Ιδρυμάτων με τελικό στόχο -κατά την άποψή μου- να τεθεί σε διαθεσιμότητα κατά το επόμενο χρονικό διάστημα ένας αριθμός διοικητικών υπαλλήλων από Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ως εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας επιθυμώ να εκφράσω την έντονη αντίθεσή μου και την πρόθεσή μου να σταθώ απέναντι στη διαθεσιμότητα έστω και ενός εκ των υπαλλήλων του Ιδρύματός μας.  

Το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας είναι ένα από τα πλέον υποστελεχωμένα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μια και το δυναμικό του Ιδρύματος σε διοικητικό προσωπικό έχει μειωθεί δραματικά, εξαιτίας τόσο πολλών συνταξιοδοτήσεων διοικητικών υπαλλήλων, αλλά και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας που έλαβε χώρα το Δεκέμβριο του 2012. Ως εκ τούτου, θεωρώ βέβαιο ότι στην περίπτωση που το μέτρο της διαθεσιμότητας πλήξει για άλλη μία φορά το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, δεν θα είναι δυνατή με κανένα τρόπο η υποστήριξη της λειτουργίας του Ιδρύματος, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την αισθητή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και την απειλή της ίδιας της υπόστασης και της λειτουργίας του Ιδρύματος.

 Αναφέρω ενδεικτικά ότι στο ΤΕΙ Θεσσαλίας υπηρετούν σήμερα συνολικά 131 διοικητικοί υπάλληλοι, μόνιμοι και ΙΔΑΧ, οι οποίοι υποστηρίζουν διοικητικά 223 μέλη Εκπαιδευτικού Προσωπικού και 18.940 εγγεγραμμένους σπουδαστές, οι οποίοι θα αυξηθούν -μετά και την εγγραφή επιπλέον 1992 επιτυχόντων σπουδαστών κατά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά- σε 20.932 σπουδαστές. Επιπλέον, υποστηρίζουν διοικητικά 10 κτίρια εστιών με 800 κλίνες σε campus συνολικά 1.300 στρεμμάτων με κάλυψη 80.000τ.μ. και δύο παραρτήματα στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.  

Με βάση τα ανωτέρω προκύπτει ότι η αναλογία διοικητικών υπαλλήλων προς εξυπηρετούμενους σπουδαστές, Ε.Π. και Ε.Τ.Π. ανέρχεται στο 1/152. Τέλος, απευθύνω έκκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να συνταχθούν με τη Διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας στο δίκαιο αίτημα του Ιδρύματος για την εξαίρεση των υπαλλήλων του από τη διαθεσιμότητα, γεγονός που συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωσή του και την παραμονή του στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας» καταλήγει ο κ. Γούλας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass