ΜΗΝΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ:

Προχωρήστε άμεσα στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών!

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2013 0:23 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:25

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

 

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έστω και τώρα, να προχωρήσει άμεσα στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών, αναλογιζόμενη τις ευθύνες της απέναντι στα παιδιά, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς, στο μέλλον του τόπου, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία.

Αυτό υπογραμμίζεται, ανάμεσα στα άλλα, σε ανακοίνωση, που υπογράφεται από το πρόεδρο του Συλλόγου κ. Βαγγέλη Μάγειρα και τον γεν. γραμματέα κ. Ανέστη Καραγκούνη.

Το κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης είναι το παρακάτω:

«Σχολικό Έτος 2013-2014. Ίσως είναι το πρώτο από τα σχολικά έτη που θα θυμούμαστε ότι η σχολική χρονιά ξεκίνησε και οι εκπαιδευτικοί όχι μόνο δεν είναι ακόμα στις θέσεις τους, αλλά και δεν γνωρίζουν που θα είναι.

Ίσως είναι το πρώτο από τα σχολικά έτη που ο μεγαλύτερος επενδυτικός πυλώνας μιας κοινωνίας, ενός κράτους, η ΠΑΙΔΕΙΑ, κινδυνεύει να χρεοκοπήσει και μαζί της, ολόκληρες γενιές,  το μέλλον της Πατρίδας. Και όλα αυτά βέβαια, μετά τις εξαγγελίες υπουργών και υφυπουργών ότι όλα είναι έτοιμα για την έναρξη.

Βρισκόμαστε μόλις πέντε μέρες πριν το πρώτο κουδούνι της φετινής χρονιάς και οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών προκειμένου να στελεχωθούν τα δημοτικά σχολεία, ακόμα δεν έχουν γίνει.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι τα κενά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Λάρισας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ελασσόνας, μια περιοχή με ιδιόμορφα γεωγραφικά χαρακτηριστικά, να κάνουν τα σχολεία να μην μπορούν να λειτουργήσουν.

Μετά την αδικία των μετατάξεων, κατά την απάντηση του υπουργού Παιδείας προς την Δ.Ο.Ε., για πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης δεν βγήκε καθόλου εγκύκλιος για διορισμούς  παρά  τις  αυξημένες και φέτος  συνταξιοδοτήσεις.

Απευθυνόμαστε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για να τους πούμε ότι μπορεί ένας λαός, Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ, να βιώνει φτώχεια και εξαθλίωση, αλλά δικαιούται ΜΟΡΦΩΣΗ, το μοναδικό και αποτελεσματικό φάρμακο που συστήνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η μοναδική άμυνα σ’ αυτά τα φαινόμενα, όσες και αν είναι οι «επιταγές» των μνημονίων.

Απευθυνόμαστε στους γονείς των μαθητών μας για να τους πούμε ότι δεν τους θέλουμε συμπαραστάτες στην «εργασιακή μας ηρεμία», αλλά πρωτοστάτες στο δικαίωμα μόρφωσης των παιδιών τους – που είναι και δικά μας παιδιά – για να μην ζήσουμε συνθήκες άλλων δεκαετιών, όπου η μεγαλύτερη βαθμίδα εκπαίδευσης ήταν το δημοτικό.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έστω και τώρα, να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στα παιδιά, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς, στο μέλλον του τόπου και να προχωρήσει άμεσα στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass