Ψήφισμα διοικητικών υπαλλήλων ΤΕΙ Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2013 16:01 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:26

Στο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης Διοικητικού Προσωπικού του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας τονίζεται πως «η κυβέρνηση, συνεχίζοντας το καταστρεπτικό της έργο στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας, αρχής γενομένης με το σχέδιο «Αθηνά», και έχοντας ήδη καθορίσει (με ποιο τρόπο άραγε;) ότι 1.750 υπάλληλοι των υποστελεχωμένων -από κάθε άποψη- Α.Ε.Ι. της χώρας πλεονάζουν, προσπαθεί με προσχηματικούς διαλόγους και αιτιάσεις να νομιμοποιήσει στα μάτια της κοινής γνώμης την επερχόμενη λαίλαπα των απολύσεων.

 Πιστή στις επιταγές της Τρόϊκα για διάλυση του κοινωνικού κράτους, των κοινωνικών δομών και κάθε παροχής δημόσιου αγαθού προς το κοινωνικό σύνολο, η Κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατό για την απαξίωση των δημόσιων Α.Ε.Ι., ώστε κάποια δεδομένη στιγμή να τα παραδώσει βορά σε ‘επενδυτές’, ‘τεχνοκράτες’ και –μη το ξεχνάμε- εμπνευστές του σχεδίου «Αθηνά», ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και λοιπών ‘ευαγών ιδρυμάτων’. Σίγουρα δε θα πρέπει να αποκλείουμε και το ενδεχόμενο-στόχο παραχώρησης της λειτουργίας ολόκληρων διοικητικών τμημάτων και υπηρεσιών των Α.Ε.Ι. σε ιδιώτες με τα γνωστά αποτελέσματα σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις, τις συνθήκες εργασίας και τα αποτελέσματα του παραγόμενου έργου.

 Η κατάσταση, είναι οριακή σε όλα τα Α.Ε.Ι.. Ειδικά για το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, η λειτουργία των διοικητικών του υπηρεσιών βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, μιας και μετά την αποχώρηση 11 συναδέλφων με το πρώτο ‘κύμα’ διαθεσιμότητας/κινητικότητας, το υπάρχον προσωπικό των 130 υπαλλήλων καλείται να καλύψει κενά και να παράσχει υπηρεσίες σε ένα από τα μεγαλύτερα τριτοβάθμια Ιδρύματα Ελλάδας, με 19.562 ενεργούς φοιτητές, 223 μέλη Εκπαιδευτικό προσωπικό & Ε.Τ.Π. και 700 κλίνες σε 10 κτίρια σπουδαστικές εστίες, σε  campus 1.300 στρεμμάτων, με κτιριακή κάλυψη  80.000 τ.μ. και δύο παραρτήματα σε Καρδίτσα και Τρίκαλα. Παρ’ αυτά, καταβάλλοντας υπερπροσπάθεια, καταφέραμε το Ίδρυμα να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, εκπληρώνοντας πλήρως το κοινωνικό του έργο, χωρίς συνέπειες στους φοιτητές και στην εκπαιδευτική και ερευνητική του διαδικασία. Οποιαδήποτε περαιτέρω απομείωση του προσωπικού όμως θα ήταν και η χαριστική βολή στην ήδη επιβαρυμένη λειτουργία του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας.

 Συνάδελφοι εργαζόμενοι, στο ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ή αντιστεκόμαστε ΤΩΡΑ με κάθε τρόπο που έχουμε στη διάθεσή μας ή ΤΕΛΟΣ.

Η Συνέλευση των Διοικητικών Υπαλλήλων του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας που συνήλθε την Πέμπτη 05-09-2013 με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με το θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων των Α.Ε.Ι. και μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε τα κάτωθι:

 1. Την καθολική συμμετοχή του προσωπικού στις επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία μας στις 10,11 και 12,13-09-2013 και στη πενθήμερη απεργία της 16-09-2013.

2. Την παράστασή μας στη Συνέλευση του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας την Τρίτη 10-09-2013.

3. Τη συνέχιση της Συνέλευσής του Δ.Π. την Τρίτη 10-09-2013 και ώρα 12:00 (μετά τη συζήτηση του σχετικού θέματος στη Συνέλευση του Τ.Ε.Ι.) για τον καθορισμό της δράσης μας.

4. Σε κάθε περίπτωση ζητούμε την έμπρακτη συμπαράσταση του Εκπαιδευτικού Προσωπικού στον αγώνα μας, και

5. Καλούμε τη Διοίκηση να συμπαραταχθεί μαζί μας αναστέλλοντας  τη λειτουργία του Ιδρύματος» καταλήγει το ψήφισμα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass