Συνάντηση Κων. Αγοραστού - Παν. Γούλα γαι το ΤΕΙ Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2013 22:02 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:30

Τα τρέχοντα ζητήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας αλλά και η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος για την περίοδο 2013-2014, ήταν το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλίας Παναγιώτη Γούλα.

Το θέμα που κυριάρχησε ήταν εκείνο της σίτισης των φοιτητών στο οποίο έχει δημιουργηθεί πρόβλημα μετά την επιστροφή από το Υπουργείο Παιδείας, της τροποποίησης του προϋπολογισμού του ΤΕΙ.

Όπως εξήγησε ο κ. Π. Γούλας, με βάση τον προϋπολογισμό του έτους 2013, τα προβλεπόμενα κονδύλια δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης των σπουδαστών μέχρι τον Δεκέμβριο. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε τροποποίηση στον προϋπολογισμό, η οποία όμως ενώ υπήρχε η διαβεβαίωση ότι θα γίνει δεκτή από το αρμόδιο Υπουργείο, τελικά δεν έγινε. Αν αυτό δεν αλλάξει μέσα στο επόμενο διάστημα η διοίκηση του ΤΕΙ θα αναγκαστεί να προβεί στο κλείσιμο του εστιατόριου.

Παράλληλα μέσω της τροποποίησης αυτής του προϋπολογισμού η ηγεσία του ΤΕΙ ζητά την χρήση των ταμειακών υπολοίπων του ΤΕΙ Θεσσαλίας για την στελέχωση των νέων τμημάτων που παρέμειναν στο ίδρυμα μετά από την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» με εκπαιδευτικό προσωπικό και εξοπλισμό, για τα τμήματα διατροφής και διαιτολογίας στο παράρτημα Καρδίτσας και Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. στο παράρτημα Τρικάλων.

Ακόμη αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε και η σχεδιαζόμενη διαθεσιμότητα του προσωπικού του ΤΕΙ για την οποία ο κ. Γούλας σημείωσε ότι στο ΤΕΙ εμφανίζεται υποστελέχωση και περεταίρω μείωση του θα δημιουργήσει ζητήματα στη λειτουργία του Ιδρύματος.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέφερε ότι τα θέματα αυτά πρόκειται να τεθούν στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έτσι ώστε να βρεθεί λύση και να μην προκληθούν προβλήματα στη εύρυθμη λειτουργία του ΤΕΙ Θεσσαλίας. «Βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με το ΤΕΙ γιατί επιθυμούμε την περεταίρω αναβάθμιση και την καλή λειτουργία του ιδρύματος. Γι’ αυτό και μέσω του ΕΣΠΑ ενισχύουμε τις υποδομές και αναβαθμίζουμε τον εξοπλισμό του. Το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει να σκύψει με ενδιαφέρον και προσοχή στα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί, έτσι ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση τόσο στο διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές, όσο και στην ίδια τη λειτουργία του Ιδρύματος. Έχουμε δηλώσει και κατά το παρελθόν αντίθετοι σε οριζόντιες πρακτικές. Αντίθετα επιζητούμε τον εξορθολογισμό ο οποίος όμως προέρχεται βάση αξιοκρατικών κριτηρίων και αξιολόγησης» κατέληξε ο κ. Αγοραστός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass