Επισκέψεις ΕΚΛ ΠΑΜΕ στα σχολεία

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2013 14:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:30

Περιοδείες έχουν προγραμματιστεί αυτές τις ημέρες στο νομό Λάρισας από κλιμάκια συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Επίσης επισκέψεις σε σχολεία πραγματοποιεί η Ομοσπονδία γονέων μαθητών Θεσσαλίας με στόχο την ενημέρωση και συζήτηση με συλλόγους γονέων και με εκπαιδευτικούς για το αντιδραστικό νομοσχέδιο για το νέο λύκειο και νέο επαγγελματικό λύκειο που έφερε η Κυβέρνηση.

Ενδεικτικά, το 4ο και 7ο ΕΠΑΛ επισκέφτηκε κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΔΣ Τάσο Τσιαπλέ από κοινού με τον Χρήστο Μπίκα, εκ μέρους του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Πλούσια ήταν η συζήτηση που άνοιξε με τους εκπαιδευτικούς και στα δυο σχολεία, εκφράστηκε προβληματισμός γύρω από το βασικό ζήτημα: την επίθεση που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες, την σφοδρότητα της επίθεσης στο περιεχόμενο του σχολείου, την κατάσταση στο κίνημα, στις μορφές και στο περιεχόμενο του αγώνα που σήμερα χρειάζεται.

Πιο συγκεκριμένα ο Τ. Τσιαπλές αναφέρθηκε στην έκφραση των γενικότερων εξελίξεων και στα ζητήματα της εκπαίδευσης, στον τύπο του μελλοντικού εργαζόμενου που το «νέο λύκειο» προορίζεται να παράξει με βάση  τις ανάγκες του κεφαλαίου.  Ο Χ. Μπίκας αναφέρθηκε στο ότι οι απολύσεις δεν είναι προϊόν του μνημονίου καθώς και σε άλλες χώρες που δεν υπάρχουν μνημόνια έχουν παρθεί τέτοια σκληρά μέτρα.

Μίλησε για το  αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και τόνισε ότι δεν αφορά μόνο της λαϊκές οικογένειες αλλά και τους εκπαιδευτικούς και ότι μαζί πρέπει να παλέψουν για ένα άλλο σχολείο, ενιαίο και δωδεκάχρονο με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.  Για τις επόμενες ημέρες είναι προγραμματισμένες επίσης επισκέψεις σε πολλά σχολικά συγκροτήματα της πόλης της Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass