ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 21ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Οχι στη στέγαση μαθητών σε προκάτ αίθουσες

* Οξύ το στεγαστικό πρόβλημα στα περισσότερα δημοτικά σχολεία της πόλης μετά τις συγχωνεύσεις και παρά τις συμπτύξεις τμημάτων

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2013 0:57 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:35
 
Τις αντιδράσεις γονέων μαθητών της Β’ τάξης του 21ου Δημοτικού Σχολείου έχει προκαλέσει η λειτουργία δυο τμημάτων του σχολείου, σε προκατασκευασμένες αίθουσες, που μεταφέρθηκαν από άλλο δημοτικό για την αντιμετώπιση αναγκών σε αίθουσες.
Το στεγαστικό πρόβλημα του 21ου Δημοτικού, που φέτος αριθμεί 280 μαθητές μετά και την αύξηση των εγγραφών, είναι χρόνιο πρόβλημα και από τον περασμένο Φεβρουάριο, Διεύθυνση και Σύλλογος Διδασκόντων με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων απαίτησαν την άμεση λύση του προβλήματος.
Εξέλιξη που προκάλεσε την αντίδραση γονέων της Β’ τάξης που ζητούν τη μεταστέγαση του γραφείου της διεύθυνσης του σχολείου αλλά και τη μετατροπή της αίθουσας μουσικής σε αίθουσα διδασκαλίας. Ωστόσο εκπαιδευτικοί του σχολείου διευκρίνιζαν χθες στην «Ε», ότι το Γραφείο της Διεύθυνσης δεν μπορεί να στεγάσει πάνω από 12 – 14 μαθητές, όταν τα δυο Τμήματα της Β’ τάξης αριθμούν 22 και 21 μαθητές αντίστοιχα και πως, η αίθουσα μουσικής δεν πρέπει να καταργηθεί για να μην υποβαθμιστεί η λειτουργία του σχολείου στο όνομα της αντιμετώπισης του κτιριακού προβλήματος.
Γονείς της Β’ τάξης συγκεντρώθηκαν χθες στο σχολείο, σημειώνοντας την ακαταλληλότητα των προκάτ αιθουσών ζητώντας, ο χώρος που σήμερα στεγάζεται το γραφείο της Διεύθυνσης του σχολείου να επαναλειτουργήσει ως τάξη όπως και ως τάξη να λειτουργήσει η αίθουσα Μουσικής.
Σημειώνεται πως το γραφείο της Διεύθυνσης μεταφέρθηκε σε χώρο του κεντρικού ισόγειου διαδρόμου του σχολείου (που στο παρελθόν είχε λειτουργήσει ως μικρή αίθουσα διδασκαλίας με ψευδοχώρισμα) με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων και με το σκεπτικό της «άμεσης πρόσβασης στον αύλειο χώρο του σχολείου» και της «καλύτερης επίβλεψης των μαθητών», ενώ το προηγούμενο γραφείο της Διεύθυνσης μετατράπηκε σε βιβλιοθήκη και σε βοηθητικό χώρο.
Άσχετα όμως από αυτό, όπως σημείωναν οι εκπαιδευτικοί, η «αίθουσα» του διαδρόμου δεν μπορεί στην πραγματικότητα να λειτουργήσει ως αίθουσα διδασκαλίας λόγω της στενότητας χώρου, άσχετα με το εάν στο παρελθόν είχε επιλεγεί ως «λύση ανάγκης».
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, απασχολήθηκε χθες εκ νέου με το θέμα μετά την αντίδραση των γονέων, επιβεβαιώνοντας την αρχική απόφαση αφού η ανάγκη για μια ακόμη αίθουσα διδασκαλίας δημιουργήθηκε από τις αυξημένες εγγραφές του Ιουνίου που είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός τρίτου τμήματος στην Α’ τάξη. Η ίδια απόφαση είχε τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Γονέων, όπως σημειώνουν εκπαιδευτικοί, με τον Δήμο Λαρισαίων να δίνει προσωρινή λύση στο πρόβλημα με δυο προκάτ αίθουσες.
ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ
Το θέμα του 21ου Δημοτικού Σχολείου στη συνοικία της Νεάπολης, αναδεικνύει το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο μεγαλύτερος αριθμός δημοτικών σχολείων της πόλης, εξέλιξη που υποχρεώνει σε ανασχεδιασμό για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Μετά τις συγχωνεύσεις δημοτικών σχολείων της περιφέρειας και παρά τις συμπτύξεις τμημάτων φέτος, αρκετά σχολεία προχωρούν σε διαχωρισμούς μεγαλύτερων αιθουσών σε μικρότερες, στη μετατροπή διαδρόμων (με ψευδοχωρίσματα) σε αίθουσες διδασκαλίας ή ακόμη και στην κατάργηση αιθουσών δραστηριοτήτων (μουσικής, εργαστηρίων κλπ) υποβαθμίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία.
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του 44ου Δημοτικού Σχολείου, που ενώ πέρυσι λειτούργησε για πρώτη φορά, φέτος υποχρεώνεται σε διαχωρισμό αιθουσών προκειμένου να απορροφήσει όλες τις εγγραφές μαθητών. Υπενθυμίζεται πως η λειτουργία του 44ου Δημοτικού αποσυμφόρησε το 42ο Δημοτικό που για αρκετά χρόνια στέγαζε μαθητές σε προκάτ αίθουσες, τις ίδιες αίθουσες που μεταφέρθηκαν στο 21ο Δημοτικό Σχολείο.
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
Ακόμη πιο οξύ είναι το στεγαστικό πρόβλημα των νηπιαγωγείων της πόλης αφού αρκετά από αυτά δεν διαθέτουν ιδιόκτητες υποδομές και στεγάζονται, είτε σε ακατάλληλα μισθωμένα κτίρια, είτε φιλοξενούνται σε αίθουσες εντός των δημοτικών σχολείων.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass