ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΑΔ ΤΟΥ 31ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγιασμός χωρίς μαθητές ελλείψει δασκάλων!

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2013 0:58 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:35
 
Χωρίς... μαθητές έγινε και φέτος ο αγιασμός στα τμήματα μαθητών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ) ελλείψει ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού. Το υπουργείο Παιδείας έχει εγκαταλείψει στη μοίρα τους τα σχολεία Ειδικής Αγωγής, παρότι απαιτείται μεγαλύτερη ευαισθησία καθώς πρόκειται για μαθητές με αναπηρίες.
Χωρίς ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό ξεκίνησε τη λειτουργία του και το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, οδηγώντας σε απόγνωση τους γονείς, που παρότι βιώνουν τον δικό τους «Γολγοθά», έχουν να αντιμετωπίσουν και την αναλγησία της Πολιτείας. Για τον ίδιο λόγο η στάση του υπουργείου Παιδείας θεωρείται προκλητική αφού παρά τις εκκλήσεις των γονέων, οι προσλήψεις εκπαιδευτικών γίνονται με μεγαλύτερη καθυστέρηση έναντι των συναδέλφων τους στα γενικά σχολεία.
Είναι χαρακτηριστικό πως πέρυσι, τα μαθήματα στα Τμήματα ΔΑΔ Λάρισας ξεκίνησαν μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, με υπηρεσιακούς παράγοντες να «υποδεικνύουν» στους γονείς να μην… αναδείξουν το πρόβλημα μέσω του Τύπου!
ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ
Το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής με 85 μαθητές ξεκίνησε προχθές τη λειτουργία του χωρίς ακόμη να έχουν προσληφθεί νοσηλευτές, ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές και κοινωνικοί λειτουργοί ενώ δεν έχει καλυφθεί ούτε και η μία κενή θέση του ειδικού βοηθητικού προσωπικού, αφού τα εν λόγω παιδιά χρειάζονται βοήθεια και στην τουαλέτα.
Γονείς τονίζουν επίσης την ανάγκη κάλυψης θέσεων (σχολικών) νοσηλευτών από εκπαιδευτικούς με ειδικότητα νοσηλευτικής που είτε βρίσκονται σε διαθεσιμότητα είτε έχουν εξαιρεθεί από το καθεστώς και έχουν μεταταχθεί σε διοικητικές υπηρεσίες του υπ. Παιδείας.
ΔΑΔ
Να κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι, αφού ακόμη δεν έγιναν προσλήψεις εκπαιδευτικών, είναι υποχρεωμένοι και γονείς μαθητών Τμημάτων ΔΑΔ (που φιλοξενούνται στο 31ο Δημοτικό Σχολείο). Πρόκειται για 18 μαθητές (με αυτισμό) δημοτικού και 8 παιδιά του νηπιαγωγείου, σχολεία στα οποία σήμερα υπηρετούν μόνο ένας δάσκαλος και μόνο μια νηπιαγωγός.
Για την εύρυθμη λειτουργία των Τμημάτων, όπως σημειώνεται από τον Σύλλογο Γονέων ΔΑΔ και Νηπιαγωγείου, απαιτείται η κάλυψη τουλάχιστον 5 ακόμη θέσεων ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού αλλά και μιας τουλάχιστον νηπιαγωγού. Έτσι τα παιδιά δεν πάνε ακόμη σχολείο παρότι ξεκίνησε η σχολική χρονιά με τους γονείς να βιώνουν και τον αποκλεισμό της Πολιτείας.
Σημειώνεται πως το ΔΑΔ Λάρισας αντιμετωπίζει και στεγαστικό πρόβλημα ενώ εξοπλισμός 120.000 ευρώ που αποκτήθηκε πρόσφατα μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας παραμένει ακόμη αναξιοποίητος (στα κουτιά) αφού δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στις 3 συνολικά αίθουσες που έχουν διατεθεί από το 31ο Δημοτικό για την για τη στέγαση των Τμημάτων.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι προσπάθειες τόσο του Συλλόγου Γονέων όσο και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το περασμένο καλοκαίρι, για τη μεταστέγαση των ΔΑΔ σε αίθουσες του πρώην Αθλητικού Σχολείου Λάρισας, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί το στεγαστικό πρόβλημα, έπεσαν στο κενό.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass