ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΙ

Εβδομάδα απεργιών στην εκπαίδευση

* Συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ σήμερα στην πλατεία Ταχυδρομείου – Παράσταση διαμαρτυρίας δασκάλων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας για τα ολοήμερα

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2013 2:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:37
  
Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινά από σήμερα στην εκπαίδευση με τους καθηγητές να σέρνουν πρώτοι τον χορό, με πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Οι δυο εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) δεν κατάφεραν ωστόσο να ταυτιστούν ως προς το απεργιακό πλαίσιο, αφού η πλειοψηφία των δασκάλων δεν συμμετείχε στις γενικές συνελεύσεις του κλάδου με αποτέλεσμα η ΔΟΕ να αποφασίσει 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, σε αντίθεση με την ΟΛΜΕ που προκήρυξε 5νθήμερη απεργία από σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία των συνελεύσεων των ΕΛΜΕ.
Αναβρασμός επικρατεί και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τους διοικητικούς υπαλλήλους πανεπιστημίων και ΤΕΙ, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητά τους, να προχωρούν επίσης από σήμερα σε 5νθήμερη απεργία ενώ σύγκλητοι και διοικήσεις, έχουν αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Η ΕΛΜΕ Λάρισας λοιπόν καλεί τους εκπαιδευτικούς στο συλλαλητήριο θα γίνει σήμερα, πρώτη ημέρα της απεργίας, στις 11 το πρωί στην Κεντρική πλατεία, τονίζοντας την ανάγκη οι καθηγητές «να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισε ο κλάδος, για να σταματήσουν οι πολιτικές των μνημονίων, οι διαθεσιμότητες – απολύσεις, οι υποχρεωτικές μετατάξεις, η συρρίκνωση του Δημόσιου σχολείου, η κατάργηση των τομέων – ειδικοτήτων στην Τεχνική Εκπαίδευση».
ΔΑΣΚΑΛΟΙ
Τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για σήμερα Δευτέρα κήρυξε και η ΔΟΕ με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας να καλεί τα μέλη του, στο συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί επίσης τους εκπαιδευτικούς «να πάρουν μαζικά μέρος στη 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 10:30 το πρωί στην Πλατεία Ταχυδρομείου».
Τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «το πρώτο κουδούνι στο σχολείο ήχησε με χιλιάδες εκπαιδευτικούς να βρίσκονται στο φάσμα της διαθεσιμότητας – κινητικότητας και άλλους να μετατάσσονται από τη Β/θμια στην Α/θμια Εκπαίδευση για να «σωθούν». Μια νέα πραγματικότητα, δίχως εκπαιδευτικό προγραμματισμό και σχεδιασμό αλλά με κριτήρια οικονομικού – λογιστικού χαρακτήρα, διαμορφώνεται. Μια νέα πραγματικότητα δίχως ούτε ένα μόνιμο διορισμό φέτος στην εκπαίδευση, δίχως χιλιάδες αναπληρωτές που ενώ είναι απολύτως απαραίτητοι για να λειτουργήσει το δημόσιο σχολείο δεν προσλαμβάνονται, δηλαδή απολύονται, επειδή πολύ απλά δεν «χωρούν» στα σχέδια της Τρόικα».
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Με αφορμή τώρα το θέμα των ολοήμερων τμημάτων ο Σύλλογος Δασκάλων διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στις 2 σήμερα το μεσημέρι στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.
Οι δάσκαλοι, μεταξύ άλλων, διεκδικούν να καλυφθούν όλα τα κενά, να γίνουν αποσπάσεις ενώ καλούνε «τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ να μην συμπληρώσουν τους πίνακες του υπουργείου , να μην πάρουν μέρος σε καμιά διαδικασία που θα υλοποιεί τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας. Σε όποιο σχολείο η Διεύθυνση Εκπαίδευσης επιχειρήσει σύμπτυξη τμημάτων, ο Σύλλογος Διδασκόντων να αρνηθεί και να ζητήσει την άμεση παρέμβαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας» καταλήγει η ανακοίνωση.
To Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τέλος τους εκπαιδευτικούς την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στις 6:30 μ.μ. σε ενημερωτική σύσκεψη στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο όπου θα παρευρεθούν ο Γεν. Γραμματέας της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής, το μέλος της ΔΟΕ Νίκος Καλόγηρος και ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης.
6ο – 29ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Να μην επιτρέψουν να γίνουν μαθήματα σήμερα Δευτέρα, ζητώντας την άμεση ανάκληση των αποφάσεων για συγχωνεύσεις τμημάτων και την άμεση λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, αποφάσισαν οι γονείς των 6ου και 29ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας.
Μετά από κοινή γενική συνέλευση, οι δύο σύλλογοι γονέων αποφάσισαν πως «από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου τα παιδιά μας δεν θα μπουν στις τάξεις. Συγκέντρωση των γονιών με τα παιδιά τους στο προαύλιο του σχολείου στις 8 π.μ. Οι γονείς που λόγω εργασίας δεν μπορούν να παρευρεθούν θα κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι τους. Στις 10:00, ώρα έναρξης της στάσης εργασίας των δασκάλων, πορεία δασκάλων γονιών και μαθητών στους δρόμους της πόλης με κατάληξη το συλλαλητήριο που διοργανώνεται από την ΕΛΜΕ».
Οι γονείς αποφάσισαν επίσης, καθημερινή συγκέντρωση στις 8 π.μ. και πορείες στις 10 π.μ. με παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και άλλους φορείς αλλά και, νέα γενική συνέλευση την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα τελετών των 6ου-29ου Δημοτικών «για καθορισμό των επόμενων δράσεων».
ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Στο ΤΕΙ Θεσσαλίας η εξεταστική περίοδος των σπουδαστών θα διεξαχθεί σήμερα κανονικά με βάση και το εκδοθέν πρόγραμμα, μετά τη διήμερη αναστολή λειτουργίας, την περασμένη εβδομάδα, που αποφάσισε η Συνέλευση του Ιδρύματος.
Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικού και Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλίας θα συνεδριάσουν εκ νέου σήμερα για να εξετάσουν τα νεότερα δεδομένα γύρω από το θέμα της διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων ενώ δεν αποκλείεται να συνέλθει εκ νέου και η Συνέλευση, που διαφωνεί με την πρόθεση του υπ. Παιδείας.
Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, προχωρούν σε πενθήμερη απεργία, με αποτέλεσμα να μην υλοποιούνται οι εγγραφές πρωτοετών ενώ η υλοποίηση της εξεταστικής θα εξαρτηθεί από τη στάση των εκπαιδευτικών.
Σε απεργία κατέρχεται τέλος σήμερα και το Διοικητικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με αποτέλεσμα να υπολειτουργήσουν οι Γραμματείες των Τμημάτων.
ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Από σήμερα επίσης, ξεκινούν πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.
Αναστάτωση επικρατεί και στον χώρο της Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού, κηρύσσοντας τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass