ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

«Πώς θα πάνε τα παιδιά στον Αριστέα;»

* «Λύση μέσα στις επόμενες ημέρες» υποσχέθηκε το υπουργείο Εργασίας στον περιφερειάρχη Κων. Αγοραστό

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2013 2:24 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:38
Στο σπίτι τους αφού τα λεωφορεία του Κέντρου Περίθαλψης Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Αριστέας» της Γιάννουλης δεν έχουν... καύσιμα για να κινηθούν παραμένουν δεκάδες παιδιά με αναπηρίες.
Οι γονείς συγκεντρώθηκαν χθες στον «Αριστέα» της Γιάννουλης, ενώ αντιπροσωπεία τους ξεκίνησε σειρά επαφών με τοπικούς φορείς προκειμένου να εξευρεθεί άμεσα λύση και τα παιδιά τους να μετακινούνται καθημερινά στον φορέα.
Το πρόβλημα οξύνθηκε τους τελευταίους μήνες αφού με ευθύνη του υπουργείου Εργασίας δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη διοίκηση στον ενοποιημένο «Αριστέα» (Γιάννουλης και Αμπελώνα) από τον περασμένο χειμώνα οπότε και παραιτήθηκε η διοικήτριά του. Οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει για την εξέλιξη πριν από μήνες αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί διοίκηση, σε βάρος των παιδιών.
Ετσι ενώ ο φορέας διαθέτει σήμερα 3 υπηρεσιακά λεωφορεία για τη μετακίνηση των παιδιών, όπως τόνισαν γονείς μιλώντας στην «Ε», επειδή «δεν υπάρχει διοίκηση να εγκρίνει τις σχετικές δαπάνες, τα λεωφορεία δεν μετακινούνται και τα παιδιά μένουν στο σπίτι», με ό,τι αυτό μπορεί να σημάνει τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους.
Ετσι σήμερα, όπως σημειώνουν γονείς, «από τα 50 παιδιά, μόνο τα 10 πάνε σε καθημερινή βάση στον Αριστέα και αυτά επειδή οι γονείς τους έχουν τη δυνατότητα να τα μεταφέρουν».
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Αντιπροσωπεία των γονέων, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των Ατόμων με Αναπηρίες Λάρισας Αν. Παπαναστασούλη, επισκέφθηκε χθες τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό, ζητώντας τη συνδρομή του προκειμένου να γίνει αντιληπτή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας η ανάγκη, ο φορέας να αποκτήσει άμεσα διοίκηση για να επιλυθούν πρακτικά αλλά και ουσιαστικά προβλήματα.
Ο κ. Παπαναστασούλης τόνισε πως «η έλλειψη διοίκησης έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα του ιδρύματος. Το διοικητικό συμβούλιο ουσιαστικά δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα από τα πενήντα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα τα τριάντα δύο να μην μπορούν να μεταβούν σε αυτό, καθώς έχουν σταματήσει οι μετακινήσεις των τριών λεωφορείων που χρησιμοποιούνταν ως σήμερα. Αυτό προέκυψε καθώς δεν υπάρχει κανείς να εγκρίνει την προμήθεια καυσίμων, αλλά και υπολοίπων ειδών, αναγκαίων για την ομαλή λειτουργία του θεραπευτηρίου. Επίσης λύση πρέπει να δοθεί και για την υποχρηματοδότηση καθώς η σίτιση έχει διακοπεί, όπως και η παράλληλη ολιγόωρη απασχόληση των παιδιών εκεί».
Ο κ. Αγοραστός σημείωσε πως «μια προνοιακή δομή η οποία έχει προσφέρει πολλά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδίως στην Π.Ε. Λάρισας κινδυνεύει αυτή τη στιγμή γιατί δεν διαθέτει διοίκηση και διοικητικό συμβούλιο. Έτσι δεν μπορούν να δρομολογηθούν οι λύσεις εκείνες ώστε να μεταφέρονται τα παιδιά στο θεραπευτήριο μέσω των λεωφορείων που υπάρχουν.
Τα παιδιά αυτά νιώθουν τον «Αριστέα» ως σχολείο τους και αποτελεί τη μοναδική τους διέξοδο στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν. Μάλιστα πολλά από τα παιδιά αυτά τα συναντώ στο δρόμο και με ρωτάνε πότε θα ανοίξει το σχολείο».
Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας «αμέσως μετά τη συνάντηση υπήρξε επικοινωνία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με το Υπουργείο Εργασίας και τον αρμόδιο υφυπουργό.
Εκείνο που έγινε γνωστό είναι ότι μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνουν εξουσιοδοτικές πράξεις προς τους εργαζομένους του θεραπευτηρίου έτσι ώστε να καλυφθεί το διοικητικό κενό και να μπορεί να συνεχίσει την εύρυθμη λειτουργία του. Στα τέλη Σεπτέμβρη όπου λήγει και η θητεία πολλών προνοιακών ιδρυμάτων και νοσοκομείων αναμένεται να υπάρξει και η τοποθέτηση της νέας διοίκησης».
 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Όπως σημειώνεται στη διαμαρτυρία των γονέων «οι δομές της πρόνοιας είναι γνωστό ότι πάντα ήταν στο περιθώριο του ενδιαφέροντος τόσο των τοπικών παραγόντων όσο και της πολιτικής ηγεσίας.
Δύο χρόνια τώρα από την κατάργηση του ΚΠΑΑ «Ο Αριστεύς» στη Γιάννουλη και τη συγχώνευση του με άλλες δομές, παρακολουθούμε την πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψή του.
Αποτέλεσμα όλων αυτών σήμερα τα παιδιά μας να είναι αποκλεισμένα στα σπίτια τους και να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά και θεραπευτικά προγράμματα του Κέντρου γιατί πέραν των άλλων προβλημάτων δεν μπορούν να μεταφερθούν τα παιδιά προς και από το Κέντρο λόγω έλλειψης οδηγού και καυσίμων.
Στο «Γολγοθά» μας έρχεται η πολιτεία να μας επιβαρύνει ακόμα πιο πολύ με αποφάσεις και πρακτικές δείχνοντας το ανάλγητο πρόσωπό της. Διεκδικούμε και απαιτούμε: Τον ορισμό διοίκησης στον «Αριστέα» ώστε να επιλυθούν άμεσα λειτουργικά ζητήματα. Να βρεθεί λύση σήμερα στη μετακίνηση των παιδιών μας προς και από το Κέντρο» καταλήγουν οι γονείς.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass