ΓΟΝΕΙΣ 6ου - 29ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

«Όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων»

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2013 2:24 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:38
Αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις τμημάτων, οι σύλλογοι γονέων του 6ου και 29ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας, δεν επέτρεψαν χθες τη διεξαγωγή των μαθημάτων πραγματοποιώντας συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος.
Οι δύο σύλλογοι, μετά από κοινή γενική συνέλευση που έγινε την περασμένη εβδομάδα, αποφάσισαν να αντιδράσουν στην απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να προχωρήσει σε συμπτύξεις τμημάτων προκειμένου να εξοικονομηθεί εκπαιδευτικό προσωπικό, σύμφωνα και με οδηγίες του υπουργείου Παιδείας.
Οι δυο σύλλογοι ζητούν επίσης να λειτουργήσουν άμεσα και τα ολοήμερα τμήματα των δύο δημοτικών, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, γονείς και μαθητές συμμετείχαν στο χθεσινό συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ Λάρισας.
Οι γονείς αποφάσισαν να επαναλαμβάνουν καθημερινά τις δράσεις τους, με συγκέντρωση στις 8 το πρωί στον χώρο του σχολείου, πορείες διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί και παραστάσεις στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ενώ νέα γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα τελετών του σχολικού συγκροτήματος «για καθορισμό των επόμενων δράσεων».
Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται και στην απόφαση της συνέλευσης των δύο συλλόγων «στον τομέα της Παιδείας η αιφνιδιαστική απόφαση για συγχωνεύσεις τμημάτων συστεγαζόμενων σχολείων, απόφαση που ουσιαστικά σημαίνει υπολειτουργία των σχολείων, έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά άλλων αποφάσεων όπως η αλλαγές στην τεχνική εκπαίδευση και η δημιουργία του νέου Λυκείου - εξεταστικού κέντρου, που τελικό αποτέλεσμα έχουν τον αποκλεισμό των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων από την Παιδεία.
Η απόφαση της Κυβέρνησης να «λειτουργήσουν» τα σχολεία χωρίς τον απαραίτητο αριθμό δασκάλων μας βρίσκει αντίθετους και μας εξοργίζει. Αντί να καλυφθούν τα κενά αυτά κρύβονται κάτω από τα χαλί στοιβάζοντας τους μαθητές σε τμήματα που δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Επιπλέον η πλήρης λειτουργία των ολοήμερων σχολείων φαίνεται να είναι αβέβαιη. Σκοπός τους είναι μόνο να βγουν τα νούμερα του προϋπολογισμού χωρίς κανένα σεβασμό πια ούτε στα παιδιά μας». «Διεκδικούμε την άμεση ανάκληση όλων των αποφάσεων για συγχωνεύσεις τμημάτων και αύξηση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα, ολοκληρωμένη και άμεση λειτουργία των ολοήμερων σχολείων» καταλήγει η απόφαση των γονέων.
Β.Κ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass