Διαθεσιμότητες προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2013 14:48 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:44

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Ιωάννης  Μεσσήνης, με αφορμή το θέμα των διαθεσιμοτήτων, σε ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας Κων. Αρβατινόπουλο αναφέρει τα εξής:

«Πληροφορήθηκα με μεγάλη μου λύπη από το www.esos.gr ότι από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσω της διαδικασίας διαθεσιμότητας-κινητικότητας απομακρύνονται σαράντα  υπάλληλοι Διοικητικού προσωπικού.

Θα ήθελα να εκφράσω την αγωνία τόσο όλων των υπαλλήλων όσο και της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ενέργεια αυτή.  Επιπλέον κ. Υπουργέ εκφράζουμε την πλήρη απογοήτευσή μας αφού σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Παιδείας και του αλγόριθμου που μας απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας κ.  Κυριαζής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπάρχει έλλειμμα προσωπικού πενήντα εννέα ατόμων και αντί το Πανεπιστήμιο να ενισχύεται, αποδυναμώνεται.

Πέραν αυτού το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανέλαβε τη μεγάλη δέσμευση να λειτουργήσει από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος δύο  νέα τμήματα στη Λαμία αυξάνοντας τη γεωγραφική του διασπορά από 4 σε 5 πόλεις. Η δέσμευση αυτή επιφορτίζει το υπάρχον προσωπικό με νέες υποχρεώσεις, που μετά την απομάκρυνση μέρους του, το εναπομένον δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο να μη λειτουργήσουν τα νέα τμήματα.

Αντιλαμβάνεστε κ. Υπουργέ ότι οι δυσχέρειες που προκύπτουν μετά από αυτή την ενέργεια της Κυβέρνησης οδηγούν σταδιακά στην απαξίωση του Ιδρύματος με αβέβαιη τη δυνατότητα εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του.

Σας κάνω έκκληση έστω και την τελευταία στιγμή να αναθεωρήσετε τις ενδεχόμενες αποφάσεις σας και να ενισχύσετε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προκειμένου αυτό να μπορέσει να υπερασπιστεί τα επιτεύγματά του και να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της λειτουργίας του μετά και τη διεύρυνσή του.

Αν αυτό δεν συμβεί, δεν μπορώ να προδιαγράψω τις αντιδράσεις της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη λειτουργία και το μέλλον του Πανεπιστημίου μας» καταλήγει ο κ. Μεσσήνης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass