ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 15ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2013 2:26 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:45
Απείχαν χθες από τα μαθήματά τους οι μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, μετά από απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι αντιδρούν στις συγχωνεύσεις Τμημάτων.
Όπως είναι γνωστό με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, μετά και τους μη διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, αλλά κυρίως μετά και τις ελάχιστες αποσπάσεις στο νομό Λάρισας, δεν λειτουργούν τα ολοήμερα τμήματα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, ενώ παράλληλα γίνονται συμπτύξεις τμημάτων, με σκοπό την «εξοικονόμηση» εκπαιδευτικού προσωπικού και δη δασκάλων, όταν στο νομό καταγράφονται 50 τουλάχιστον λειτουργικά κενά σε δασκάλους.
Οι γονείς του 15ου Δημοτικού Σχολείου αντιδρούν στη συγχώνευση Τμημάτων των Δ’ και Ε τάξεων με τις αντίστοιχες του συστεγαζόμενου 43ου Δημοτικού Σχολείου (στην περιοχή ΑΤΑ) και ειδικότερα με τη «μετακίνηση» μαθητών από το 15ο στο 43ο Δημοτικό με το σκεπτικό πως το 43ο , ανήκει στα σχολεία με αναμορφωμένο πρόγραμμα.
Οι γονείς πραγματοποίησαν προχθές παραστάσεις διαμαρτυρίας τόσο στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας όσο και στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ενώ χθες, μετά την αποχή των παιδιών από τα μαθήματα, ο Σύλλογος Γονέων επέδωσε υπόμνημα με τις θέσεις του στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επαναλαμβάνοντας τη γενική του συνέλευση.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass