ΣΤΟ 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μάθημα στην αυλή, ελλείψει αιθουσών

* Η όξυνση του κτιριακού προβλήματος επιβάλλει αναθεώρηση του σχεδιασμού εκπαιδευτικών και αυτοδιοικητικώνυπηρεσιών

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2013 21:58 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:45
  
Στην... «αυλή» του σχολείου τους κάνουν «μάθημα» αυτές τις ημέρες, 50 μαθητές δυο τμημάτων του 7ου Γυμνασίου (και Λυκειακών τάξεων) στη συνοικία του Αγ. Γεωργίου, «ελλείψει» αιθουσών. Την περασμένη εβδομάδα, λόγω και της απεργίας των καθηγητών, οι μαθητές «βολεύθηκαν» σε άδειες αίθουσες αλλά από βδομάδα το πρόβλημα θα γίνει πιο έντονο, εφόσον δεν παραχωρηθούν περισσότερες αίθουσες από το διπλανό 4ο Επαγγελματικό Λύκειο.
Αρχικά, οι συγχωνεύσεις Δημοτικών στην περιφέρεια και στη συνέχεια, οι καταργήσεις τομέων την Τεχνική Εκπαίδευση όπως και οι «συμπτύξεις» τμημάτων στα Δημοτικά δημιούργησαν νέα δεδομένα σε ότι αφορά τις κτιριακές υποδομές.
Τον ερχόμενο Ιανουάριο θα παραδοθεί το διδακτήριο του 33ου Δημοτικού Σχολείου που θα επιλύσει το πρόβλημα της διπλοβάρδιας με το 11ο Δημοτικό (στη Νέα Σμύρνη) ενώ πέρυσι παραδόθηκε το 44ο Δημοτικό (στη Νέα Πολιτεία) που φέτος, παρότι νεόδμητο κτίριο, υποχρεώνεται σε χωρισμό αιθουσών προκειμένου να φιλοξενηθούν όλοι οι μαθητές.
Παρότι επίσης το μαθητικό δυναμικό μειώνεται σταδιακά, οι φετινές εξελίξεις επιβάλλουν αναθεώρηση στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών και αυτοδιοικητικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των πραγματικών αναγκών σε αίθουσες, άσχετα με το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις βρίσκεται σε εξέλιξη ένας «υπόγειος» πόλεμος διευθυντών σχολείων, με γονείς και μαθητές όχι μόνο να βιώνουν τις επιπτώσεις αλλά και να μετατρέπονται κιόλας σε «αιχμή του δόρατος» για την ικανοποίηση διαφόρων αιτημάτων.
Σε πολλά σχολεία όμως το πρόβλημα της έλλειψης αιθουσών είναι υπαρκτό, πρόβλημα που περιστασιακά οξύνεται από τις μαζικές «μετακινήσεις» μαθητικού δυναμικού μετά και τις παλινωδίες του υπουργείου Παιδείας ειδικά σε χώρους όπως η Τεχνική Εκπαίδευση με τις συνεχείς καταργήσεις και ιδρύσεις παράλληλα τομέων.
Πιο οξύ είναι το πρόβλημα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (σ.σ. ειδικά στα Νηπιαγωγεία), με τις προκάτ αίθουσες του 42ου Δημοτικού να μεταφέρονται στο 21ο Δημοτικό για την εξυπηρέτηση «φέτος» των δικών του αναγκών, με το υπουργείο Παιδείας να βαφτίζει έκτακτη περίπτωση τη στέγαση μαθητών σε τέτοιες αίθουσες.
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Στο 7ο Γυμνάσιο (και Λυκειακές τάξεις) Λάρισας ο αριθμός του μαθητικού δυναμικού φέτος αυξήθηκε (450 περίπου μαθητές) και τα τμήματα από 18 πέρυσι να αυξάνονται σε 20 με το σχολείο να χρειάζεται φέτος 5 επιπλέον αίθουσες.
Το σχολείο εξυπηρετείται από τρείς αίθουσες που τους παραχωρεί (όπως και πέρυσι) το γειτονικό 4ο ΕΠΑΛ αλλά τα δυο τμήματα παραμένουν ακόμη άστεγα, με τους 50 μαθητές να περιφέρονται στην αυλή, όπως συνέβη τις πρώτες ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς και προτού ξεκινήσει η απεργία των καθηγητών.
Η απεργία «άμβλυνε» το πρόβλημα αλλά από βδομάδα τα μαθήματα θα πρέπει να γίνουν κανονικά, με τη διεύθυνση του σχολείου να έχει ενημερώσει εγγράφως τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις δυο πρόσθετες αίθουσες που απαιτούνται φέτος. Προς το παρόν τα δυο τμήματα, με το πρωινό κουδούνι, περιμένουν να βρεθεί αίθουσα ενώ «δεν μπορούν» να παραμένουν στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος την ώρα που κάποιο άλλο τμήμα κάνει γυμναστική.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass