Δράσεις για τα σχολεία σχετικά με την Ακρόπολη

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2013 23:22 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:47

Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2013-14, το εκπαιδευτικό τμήμα του μουσείου της ακρόπολης ανακοίνωσε ότι τα σχολεία μπορούν να πλοηγηθούν στο πρόγραμμα «Γλαύκα». Πρόκειται για μια διαδικτυακή εφαρμογή για παιδιά με θέμα την αποκατάσταση των μνημείων της Ακρόπολης. Πρωταγωνιστής είναι η Γλαύκα, ένα ιπτάμενο ρομπότ που εκπροσωπεί την εφαρμογή και αναλαμβάνει την επικοινωνία της με το παιδί. Στόχος της εφαρμογής είναι η γνωριμία με τις φθορές, τα αίτια και τα είδη των επεμβάσεων, με τα επαγγέλματα των ανθρώπων που πραγματοποιούν τα αναστηλωτικά έργα καθώς και με τις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε αυτά.

Επίσης υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης του ηλεκτρονικού αποθετηρίου εκπαιδευτικού υλικού για την Ακρόπολη που ενσωματώνει το υλικό του Τομέα με σκοπό να εμπλουτίσετε τόσο το μάθημα στο σχολείο όσο και την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο Ακρόπολης: http://repository.acropolis-education.gr

Για τον σχεδιασμό της επίσκεψής σας στον Βράχο της Ακρόπολης, σας προτείνουμε το σχέδιο μαθήματος μαζί με τα φύλλα εργασίας - εξερεύνησης:

http://repository.acropolis-education.gr/acr_edu/handle/11174/337

http://repository.acropolis-education.gr/acr_edu/handle/11174/335

Πληροφορίες για τις δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Ακρόπολης, θα βρείτε στο http://www.theacropolismuseum.gr/el/content/sholikes-episkepseis


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass