Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΩΝ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

«Καθημερινό φαινόμενο» οι βανδαλισμοί

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2013 2:21 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:47
«Καθημερινό φαινόμενο» αποτελούν οι βανδαλισμοί, οι διαρρήξεις και οι απόπειρες διάρρηξης από αγνώστους στο σχολικό συγκρότημα του κέντρου, που στεγάζει το 4ο και το 37ο Δημοτικά Σχολεία αλλά και Νηπιαγωγεία της Λάρισας.
Πρόσφατα άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο των δασκάλων και αφήρεσαν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ προχθές βράδυ σε νέα απόπειρα διάρρηξης προκάλεσαν φθορές, προκαλώντας την αντίδραση των διευθύνσεων των δημοτικών σχολείων που ζήτησαν την παρέμβαση της δημοτικής αρχής, με σκοπό τη λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας που κρίνονται αναγκαία, ειδικότερα μετά τη διαθεσιμότητα στην οποία τέθηκαν οι σχολικοί φύλακες.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων Κων. Τζανακούλης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ιωάννη Οικονόμου, επισκέφτηκαν χθες το σχολικό συγκρότημα όπως και το όμορο 4ο Γυμνάσιο.
Με τον δήμαρχο Λαρισαίων να σημειώνει πως «είναι πραγματικά κρίμα να μετατρέπουμε τα σχολεία σε χώρους σιδηρόφρακτους προκειμένου να τα προστατεύσουμε, χαλώντας την αισθητική τους και αντίστοιχα τη διάθεση των μικρών μαθητών. Θέλω να απευθύνω έκκληση σε όλους να περιφρουρούν με όποιον τρόπο μπορούν τη δημόσια περιουσία, γιατί σε τέτοιες εποχές είναι πραγματικά άδικο να επωμίζονται επιπλέον βάρη οι Λαρισαίοι για την αποκατάσταση ζημιών».
Για να καταλήξει ο κ. Τζανακούλης απευθύνοντας έκκληση στους Λαρισαίους «να ειδοποιούν την αστυνομία κάθε φορά που πέφτει κάτι στην αντίληψή τους και αφορά σε σχολικούς χώρους» σημειώνοντας ακόμη ότι κάθε φορά «δαπανώνται χιλιάδες ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών» που θα μπορούσαν να διατεθούν για την υλοποίηση διάφορων έργων.