Επίσκεψη του βουλευτή Δημ. Γελαλή στο 9ο Δημοτικό

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2013 21:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:48

Η γενικευμένη επίθεση στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με απερίγραπτες επιπτώσεις  τόσο στο Δημόσιο Σχολείο, τους μαθητές, στους γονείς όσο και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής με τον Διευθυντή του 9ο Δημοτικού Σχολείου Λάρισας Βασίλη Ζωγράφο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  Γιώργο Παπανικολάου και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου.

Ο κ. Ζωγράφος ενημέρωσε τον βουλευτή για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο, επισημαίνοντας ότι: «Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολλές ελλείψεις σε δασκάλους και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Η Δευτέρα ήταν ουσιαστικά η πρώτη μέρα που η κάθε τάξη είχε το δάσκαλο της αφού μέχρι την Παρασκευή τέσσερις τάξεις παρέμεναν χωρίς δάσκαλο. Η υποβάθμιση της εκπαίδευσης συνεχίζεται με τη δημιουργία υπεράριθμων τμημάτων και τον θεσμό του Ολοήμερου Σχολείου σε πλήρη απαξίωση». Παράλληλα ο Διευθυντής αναφέρθηκε σε μια σειρά προβλημάτων που βάζουν εμπόδια στη λειτουργία του σχολείου με κυρίαρχο την υποχρηματοδότηση, το κτιριακό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους μαθητές (δυναμικότητας 300 μαθητών ενώ φιλοξενεί 500), την έλλειψη υποστηρικτικών δομών και τις ελλείψεις στο βοηθητικό προσωπικό (απουσία καθαριστριών).

Ο βουλευτής από τη μεριά του, τόνισε ότι: «Η πολιτική της κυβέρνησης διαλύει τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά κατεδαφίζοντας και τη δημόσια παιδεία. Η απαξίωση του δημόσιου σχολείου συνεχίζεται με την κατάργηση, σύμπτυξη - συγχώνευση σχολείων και τμημάτων, την αύξηση της αναλογίας των μαθητών και μαθητριών ανά εκπαιδευτικό κατά 10% σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, με την υποβάθμιση του Ολοήμερου Σχολείου και τη λειτουργία τους χωρίς μελέτη και χωρίς υπεύθυνο Ολοήμερου.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους αρμόδιους να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προσληφθούν άμεσα εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των κενών όλων των σχολείων του νομού ώστε να σταματήσει η απαξίωση του δημόσιου σχολείου. Για τον ΣΥΡΙΖΑ η παιδεία αποτελεί καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Η άρση των ταξικών φραγμών, η απάλειψη των κάθε λογής διακρίσεων και η δωρεάν παροχή δημόσιας παιδείας υψηλού επιπέδου αποτελούν για τον ΣΥΡΙΖΑ κεντρικής σημασίας επιδιώξεις» κατέληξε ο βουλευτής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass