Οι δάσκαλοι της Ελασσόνας για τις μετατάξεις καθηγητών

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2013 23:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:48

Με αφορμή το θέμα των μετατάξεων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ελασσόνας σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει πως «είναι πλέον γεγονός, κάτι που το είχαμε επισημάνει και πριν τη διαδικασία,  ότι οι μετατάξεις εκπαιδευτικών από την Β/θμια στην Α/θμια Εκπαίδευση δημιούργησαν – και παρά έλυσαν – πολλά προβλήματα και κυρίως πολλά ερωτήματα. Αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς της Β/θμιας  που μετατάσσονται και αδικία στους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας. Και αυτό βέβαια έχει αναφορά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με άμεση επιρροή και στο νομό Λάρισας.

    Είναι γεγονός, ότι το δικαίωμα στην εργασία είναι αναφαίρετο για όλους.

    Όπως είναι γεγονός,  ότι πρέπει σε όλους να εφαρμόζεται το Δίκαιο, η Ισονομία και η Ισότητα τα οποία πρέπει να υπηρετούνται και να διεκδικούνται.

    Και μάλιστα, όταν λίγους μήνες πριν, συνάδελφοι που υπηρετούσαν στην Π/θμια Εκπ/ση δεν μπόρεσαν να πάρουν μετάθεση στον τόπο τους εξαιτίας της έλλειψης αυτών των κενών.

 Συγκεκριμένα:

 1.      Δεν δόθηκαν έγκαιρα – όπως προβλέπεται - οι θέσεις αυτές ώστε να μπορούν να τις διεκδικήσουν συνάδελφοι της Α/θμιας Εκπαίδευσης που ζητούσαν μετάθεση σε νομούς που έγιναν οι μετατάξεις.

2.      Αφού στη συγκεκριμένη διαδικασία τα κενά και τα πλεονάσματα δεν δόθηκαν από τα θεσμοθετημένα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ) από ποιους προσδιορίστηκαν; Εάν αυτές οι θέσεις είναι πλασματικές ποια θα είναι η τύχη των συναδέλφων;

 3.      Μήπως όλα τα παραπάνω πλασματικά κενά αποσκοπούν στο να εντάξουν συναδέλφους στο νόμο περί υποχρεωτικών μετακινήσεων – αποσπάσεων – μεταθέσεων;

4.      Δεν ανακοινώθηκαν τα μόρια προκειμένου να υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια στις μετατάξεις των εκπαιδευτικών. 

5.      Ο Υπουργός Παιδείας απάντησε στη ΔΟΕ για το θέμα των μετατάξεων, ότι αναγνωρίζει ότι υπάρχει αδικία, αλλά οι μετατάξεις πραγματοποιήθηκαν για να μην υπάρξουν απολύσεις στην εκπαίδευση.

 Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Θεσσαλίας να αποκαταστήσουν  τέτοιου είδους αδικίες,  αφού προσπαθώντας έτσι να λυθεί το πρόβλημα στη Β/θμια, αυτό  μεταφέρεται στην Α/θμια.

   Οι διαδικασίες αυτές είναι πρωτόγνωρες στα εκπαιδευτικά χρονικά και δεν έχουν κανένα προηγούμενο στην ιστορία της εκπαίδευσης. Η διαδικασία των μετατάξεων μοιάζει να είναι διάτρητη και πρέπει να επανεξεταστεί λαμβάνοντας υπόψη και τις αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών Π.Ε.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass