Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Λάρισα

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2013 16:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:50

 

Της Λένας Κισσάβου

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που περιλάμβανε συγκέντρωση μετά μουσικής στην κεντρική πλατεία Λάρισας και πορεία στους δρόμους της πόλης, πραγματοποιήθηκε, από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, στο πλαίσιο μιας πανελλαδικής κινητοποίησης που οργανώθηκε την ίδια μέρα σε διάφορες πόλεις, από σπουδαστές.

Δεκάδες νέοι συγκεντρώθηκαν στον χώρο, δείχνοντας τη στήριξή τους, σε όσα εξέφραζε το συλλαλητήριο, περνώντας μηνύματα αγώνα για τα δικαιώματα ελευθερίας του ατόμου, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα με πανό και συνθήματα, για τη συμπεριφορά μελών της Χρυσής Αυγής.

Στην πλατεία, κατά τη συγκέντρωση, συναυλία έδωσε το Λαρισαϊκό συγκρότημα «Εναλλάξ», ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Γεροδήμος, μέλος της τοπικής γραμματείας του Μ.Α.Σ., αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: « Το ποτήρι ξεχείλισε. Βρισκόμαστε μπροστά στις εξελίξεις, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μιλάνε από μόνα τους. Ο καθένας από εμάς μπορούσε να βρίσκεται στη θέση του δολοφονημένου Παύλου, οποιοσδήποτε σηκώνει το ανάστημά του σε αυτή την βάρβαρη πολιτική που εξαθλιώνει τη ζωή μας, με νέα μέτρα. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση έχει παραδώσει τα πάντα στο κεφάλαιο, μόρφωση, παιδεία, υγεία, εργατικά δικαιώματα την ίδια ώρα το μακρύ χέρι αυτού του συστήματος η Χρυσή Αυγή, χτυπά και δολοφονεί όποιον αντιστέκεται. 

Ο φασισμός είναι ότι πιο σκάρτο έχει ξεβράσει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Τέτοιο σκάρτο ξέβρασμα είναι και το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Την Χρυσή Αυγή τη γέννησε και την εξόπλισε ο ίδιος ο καπιταλισμός και πάνω της εμφανίζεται όλη η βαρβαρότητα και η σαπίλα του συστήματος στο οποίο ζούμε.

Έκρυβαν το πραγματικό τους πρόσωπο μέχρι πρόσφατα, σπέρνοντας τη σαπίλα του συστήματος που υπηρετούν στο μυαλό του κόσμου και της νεολαίας. Ότι είναι πατριώτες και για όλα φταίνε οι μετανάστες που τάχα μας παίρνουν τις δουλειές. Ποιες δουλειές μας παίρνουν αλήθεια οι μετανάστες; Αυτές που αμειβόμαστε με 400 ή 300€; .

Ή μήπως αυτές που οι νέοι δουλεύουν, καλά εννοείται με τρεις και εξήντα, αλλά και ανασφάλιστοι;

Το Μ.Α.Σ. είχε προειδοποιήσει καιρό τώρα, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής θα απλώσουν τα χέρια τους όχι μόνο σε μετανάστες, αλλά και σε εργάτες σε χώρους εργασίας, στους μαθητές στα σχολεία, στις σχολές μας μέσα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, σε φοιτητές και σπουδαστές.

Και πρέπει να κόψουμε τα χέρια από τη ρίζα.

Δρουν, για να χτυπήσουν και να προβοκάρουν τους εργάτες που σηκώνουν κεφάλι, που παλεύουν και αγωνίζονται μέσα από τα σωματεία και τα συνδικάτα.

Αυτό γίνεται γιατί είναι τσιράκια των εφοπλιστών, των βιομηχάνων. Δεν είναι λίγες φορές που η Χρυσή Αυγή μέσα από τα ντοκουμέντα της και στη Βουλή υπερασπίζεται το μεγάλο κεφάλαιο, τη μεγαλοεργοδοσία.

Γιατί όμως τους ξαναέβγαλε το σύστημα από το χρονοντούλαπο της ιστορίας; Παρόμοια φασιστικά μορφώματα αναπτύχτηκαν και πιο παλιά, έχουν βαθιές ρίζες μέσα στην ιστορία του καπιταλισμού. Δεν τους θυμήθηκαν έτσι ξαφνικά, ο καπιταλισμός την τελευταία τετραετία βρίσκεται σε στάδιο κρίση και μάλιστα αρκετά διευρυμένης. Χρειάζεται όλο του το οπλοστάσιο για να την ξεπεράσει…  

Και επειδή πολύς κόσμος ρωτάει αυτές τις μέρες τι να κάνουμε. Απαντάμε: Να μην τους αφήσουμε τόπο να σταθούν. Ότι κάνανε οι κάτοικοι της Τσαριτσάνης. Ότι κάνουν τα ταξικά σωματεία του Πειραιά…

Το σύνθημα έξω οι φασίστες, οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής από σχολεία, σχολές, τόπους δουλειάς και γειτονιές, να πάρει δηλαδή σάρκα και οστά τώρα, μαζί με την οργάνωση της πάλης ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass