Εξαγριωμένοι γονείς στις διευθύνσεις εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2013 20:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:50
  Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, από εκπαιδευτικούς και από γονείς συλλόγων σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας, πραγματοποιήθηκε τόσο στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, όσο και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα δημοτικά σχολεία της πόλης, με συμπτύξεις τμημάτων, ελλείψεις δασκάλων και την καθυστέρηση λειτουργίας τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας και τμημάτων ένταξης και την έλλειψη φύλαξης.

Η πρόσφατη υπουργική απόφαση που επιτρέπει την αύξηση του αριθμού μαθητών κατά 10% σε κάθε τάξη, δημιούργησε προβλήματα σε πολλά σχολεία, με συμπτύξεις τμημάτων, ενώ άλλα μόλις πριν λίγες μέρες αποφασίστηκε να λειτουργήσουν ως ολοήμερα, προκαλώντας αλλαγές στην λειτουργία τους, εις βάρος των παιδιών, όπως τονίζουν οι γονείς.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, που οργάνωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Λάρισας και συμμετείχε και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασίλη Σακελλαρίου και με την Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Βασιλική Ζιάκα, καταθέτοντας τα προβλήματά τους και ζητώντας άμεσα την επίλυση αυτών.

Ένα «ποτάμι» γονιών ξεχύθηκε στα γραφεία τους και μαζί με τους δασκάλους, εξέφρασαν την αντίθεσή τους: στις συμπτύξεις τμημάτων, υποστηρίζοντας ότι δημιουργεί πρόβλημα στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και στις μετακινήσεις των παιδιών, ενώ διαμαρτυρήθηκαν για την αιφνίδια μετατροπή σχολείων σε ολοήμερα και για την υπολειτουργία τους ελλείψει εκπαιδευτικών.

Επίσης διαμαρτυρήθηκαν για την καθυστέρηση στη λειτουργία των τμημάτων ένταξης και ενισχυτικής διδασκαλίας, ελλείψει εκπαιδευτικών,  ζητώντας να προχωρήσουν άμεσα στην πρόσληψή τους για να καλυφθούν οι ειδικές ανάγκες μαθητών και τέλος ενώ για την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.

Ο κ. Σακελλαρίου υποστήριξε ότι ήδη έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο προς το Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την κάλυψη θέσεων εκπαιδευτικών για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία.

 Σύμφωνα με πληροφορίες το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, βάση των κενών του Υπουργείου Παιδείας.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass