Κινητοποιήσεις διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2013 22:54 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:51

Η γενική συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη συνεδρίασή της την Τετάρτη 25/9, συζήτησε τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και αφορούν στην λειτουργία του Ιδρύματος. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου στη συνέλευση «συζητήθηκαν: η διαθεσιμότητα 33 διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, οι 2 συνολικά πιστώσεις συμβασιούχων διδασκόντων που διατέθηκαν από το Υπουργείο για το ακ. έτος 2013-14, ο μη διορισμός εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, η μη απόσπαση εκπαιδευτικών από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ο υποδιπλασιασμός του κρατικού προϋπολογισμού και διαπιστώνει ομόφωνα αδυναμία λειτουργίας του Ιδρύματος.

Στη βάση της παραπάνω διαπίστωσης η ΓΣ του ΕΣΔ:

1. Καλεί Τη Σύγκλητο του ΠΘ στην προγραμματισμένη συνεδρίασή Της τη Δευτέρα 30/9 να αποφασίσει τη συνέχιση της αναστολής λειτουργίας του Ιδρύματος μέχρι την εκδίκαση Της προσφυγής ασφαλιστικών μέτρων που έχει αποφασίσει να καταθέσει άμεσα και από κοινού με τα 7 Πανεπιστήμια που επίσης πλήττονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας διοικητικών τους υπαλλήλων.

2. Καλεί τους Κοσμήτορες των Σχολών και τους Προέδρους των Τμημάτων του ΠΘ να συγκαλέσουν άμεσα συνεδριάσεις των αντίστοιχων ακαδημαϊκών οργάνων και να λάβουν αποφάσεις αναστολής λειτουργίας (ή συνέχισης της αναστολής λειτουργίας) Σχολών και Τμημάτων του ΠΘ.

3. Καλεί τη Διοίκηση του ΠΘ να μην συναινέσει στο να αποσταλούν στο Υπουργείο συμπληρωματικά ατομικά στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρυμάτος που τυχόν απαιτούνται για  την ολοκλήρωση της διαδικασίας της διαθεσιμότητας.

4. Αποφασίζει πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση από τη Δευτέρα 30/9 μέχρι και την Παρασκευή 4/10» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass