Διάκριση Commenius για τη Μαγνησία

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2013 22:57 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:01

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Μαγνησίας πραγματοποίησαν σήμερα η ειδική ερευνήτρια απεσταλμένη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τη Λιθουανία Irma Budginaite και η σύμβουλος σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού και υπεύθυνη λειτουργίας του ΚΕΣΥΠ Μαγνησίας, Αγγελική Καραμπατζάκη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής διάκρισης για τη Μαγνησία, του Comenius Regio, προγράμματος επαγγελματικού προσανατολισμού, που εκπονήθηκε μέσα στην περίοδο 2010 - 2012, με σκοπό την σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

 Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διακρίθηκε ως παράδειγμα καλής πρακτικής ανάμεσα σε 350 σχέδια από περισσότερες από 27 χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ κοινωνικός εταίρος ήταν το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Η συνάντηση έγινε με σκοπό η ερευνήτρια να αναδείξει τις καλές πρακτικές που ακολουθήθηκαν κατά την υλοποίηση του προγράμματος ώστε να συντάξει ειδική αναφορά προς την ευρωπαϊκή επιτροπή. Το υλικό της αναφοράς θα χρησιμοποιηθεί για να αναπαραχθεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή και να διανεμηθεί στην αγγλική γλώσσα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα μίμησης και καλής θέλησης σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες σαν οδηγός για μελλοντική εφαρμογή. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αθανάσιος Σταυρίδης και ο διευθυντής, Κωνσταντίνος Βούκουτος, ως υπεύθυνοι διαχείρισης της εν λόγω δράσης.

Όπως σημείωσε ο κ. Σταυρίδης, «το Επιμελητήριο Μαγνησίας στηρίζει κάθε προσπάθεια ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής μας. Η τιμητική ευρωπαϊκή αυτή διάκριση μας χαροποιεί και αξίζει συγχαρητήρια σε όλους όσοι κουράστηκαν , προσπάθησαν και τελικά ξεχώρισαν σε όλη την Ευρώπη». Το πρόγραμμα εκπονήθηκε από τον Αύγουστο του 2010 έως και το Σεπτέμβριο του 2012. Υπεύθυνη ήταν η κ. Καραμπατζάκη, κοινωνικός εταίρος το Επιμελητήριο Μαγνησίας και συμμετείχαν πέντε σχολεία, τα 1ο Γυμνάσιο και 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου, 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, Γυμνάσιο Καναλίων και 1ο ΕΠΑΛ Βόλου. Από την πλευρά της Κύπρου συμμετείχαν, το επαρχιακό γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης Λάρνακας - Αμμοχώστου, το Επιμελητήριο Λάρνακας , το Γυμνάσιο Ξυλοφάγου, το Γυμνάσιο Λάρνακας και το Γενικό Λύκειο Αγίου Γεωργίου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass