Επίσκεψη Ηρ. Διώτη στο Τμήμα Βιοχημείας

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2013 15:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:06

Η ένταξη σε διαθεσιμότητα 33 εργαζομένων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και άλλα σημαντικά προβλήματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο πρόεδρος του Τμήματος καθηγητής Δημήτριος Λεωνίδας, αλλά και εκπρόσωποι του διοικητικού προσωπικού, με τη βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ηρώ Διώτη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα είναι πολλά. Τα κυριότερα εξ αυτών είναι η αύξηση των εισακτέων κατά 15% την ώρα που η Βιοχημεία δε διαθέτει επαρκείς εγκαταστάσεις και υποδομές, σε συνδυασμό με μείωση του προϋπολογισμού του Τμήματος κατά 15%. Όπως χαρακτηριστικά, δε, σημείωσε, «η έλλειψη διδασκόντων ΠΔ 407/80, ο μη διορισμός μελών ΔΕΠ αλλά και η εντεινόμενη μείωση του υφιστάμενου διδακτικού προσωπικού, οδηγεί σε πλήρη αδυναμία διδασκαλίας πολλών μαθημάτων των προγραμμάτων σπουδών, ενώ οι απόφοιτοι απώλεσαν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα πριν καλά-καλά τους αποδοθούν».

«Μόλις 13  1/2 χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας, με αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων και των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Παιδείας, είναι έτοιμο να διαλυθεί» τόνισε μεταξύ άλλων η βουλευτής, προσθέτοντας «Τα προβλήματα που αναφέρθηκαν σήμερα δεν είναι νέα αλλά χρονίζοντα και όχι ανεξάρτητα από την καταστροφή της δημόσιας δωρεάν Ανώτατης Εκπαίδευσης που συντελείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο (Νόμοι Διαμαντοπούλου και Αρβανιτόπουλου) με την ουσιαστική κατάργηση του αυτοδιοίκητου, το “κούρεμα” της περιουσίας των ΑΕΙ, η μείωση της χρηματοδότησης κατά 50% μέσα σε 3 χρόνια και επιπλέον 15% για το 2014, η συγχώνευση Τμημάτων και Σχολών (Σχέδιο Αθηνά), και τώρα η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων, με την επιχειρούμενη διάλυση και απαξίωση της δημόσιας δωρεάν Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συνθέτουν το πλαίσιο στο οποίο καλείται σήμερα το δημόσιο Πανεπιστήμιο να λειτουργήσει.

Πλέον, μόνο ένα πολύ ισχυρό, συμπαγές και αρραγές μέτωπο μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας, των φοιτητών και των τοπικών κοινωνιών, είναι σε θέση να σταματήσει την προδιαγεγραμμένη πορεία πλήρους ιδιωτικοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass