Θεσσαλονίκη: Διαδικτυακό ραδιόφωνο με παραγωγούς μαθητές

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2013 16:01 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:06

Ένα πρωτοποριακό εγχείρημα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη επιτεύχθηκε τους τελευταίους μήνες στη Θεσσαλονίκη. Ο διαδικτυακός σταθμός νέων που φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με την συμμετοχή μαθητών και υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών, είναι πλέον γεγονός και καθημερινά συγκεντρώνει πολλά κλικ με ανοδική τάση μέσα στον κυβερνοχώρο.

 “Είναι ένας μουσικός σταθμός που παρόμοιος δεν υπάρχει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εδώ και 1,5 χρόνο προσπαθούμε για το καλύτερο και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Εχουμε μαθητές που παράλληλα με τα μαθήματά τους, τα φροντιστήρια και τον αθλητισμό, δίνουν το καλύτερο εαυτό τους στο ραδιόφωνο. Και μόνο για αυτό που πετυχαίνουν χρειάζονται να τους απονείμουμε τα εύσημα”, ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κωσταντίνος Πυλαρινός και συνέχισε: “Ολο αυτό το διάστημα είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλά εμπόδια, πολλές αντιξοότητες και αγωνίες, αλλά έχουμε και πολύ ελπίδα για το μέλλον. Το πρόγραμμα έχει σχέση με την εκπαίδευση, την πληροφόρηση και τα τεκταινόμενα των πολιτικών έργων όλων των φορέων της Θεσσαλονίκης. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν πολλά ταλέντα σε κάθε τομέα και εμείς θέλουμε να τα αναδείξουμε μέσα από τις εκπομπές μας”.

 Ο καθηγητής μηχανολόγων μηχανικών του ΑΠΘ, Πάτροκλος Γεωργιάδης που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών στο πρωτοποριακό εγχείρημα επισήμανε πως: “τα παιδιά μέσα από αυτή την δραστηριότητα έμαθαν τί είναι ραδιόφωνο, πως γίνεται μια εκπομπή, πως πρέπει να μιλάνε στο μικρόφωνο. Εκτός από πληροφορίες θέλουμε να δώσουμε σε αυτούς που επιλέξουν να μας ακούσουν ειδήσεις και νέα για την εκπαίδευση και την μουσική, ώστε να βγαίνουν κερδισμένοι όλοι όσοι ακούν τις εκπομπές. Ολα τα παιδιά ηλικίας 12-18 χρονών είναι ευπρόσδεκτα να παρουσιάσουν τα πολιτιστικά τους δρώμενα μέσα από τις εκπομπές μας στο ραδιόφωνο”.

 Από την πλευρά της η μαθήτρια Ευγενία Δάγκου, παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών, δήλωσε: “Δεν γνωρίζαμε το ραδιόφωνο και τώρα το μαθαίνουμε. Οι ακροατές μαθαίνουν όλη την ιστορία των ελληνικών και ξένων τραγουδιών. Επίσης εμείς θέλουμε να δημοσιοποιούμε όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες μαθητών του νομού και όχι μόνο”, για να συμπληρώσει η μαθήτρια Σοφία Δακοπούλου, επίσης παραγωγός: “Ασχολούμαστε και με τη ξένη μουσική. Βρίσκουμε πολλές πτυχές της μουσικής που είναι άγνωστες στον περισσότερο κόσμο. Αξίζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς μας στηρίζουν και μας βοηθούν στο δύσκολο έργο μας”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass