ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

Μιια τσάντα γεμάτη μουσικά ταξίδια...

BAGS FULL OFF BUGS

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2013 16:59 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:06

Της Έφης Τουφεξή

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Ευθυμιόπουλος

 

 

Bags Full of Bugs

 

Μια τσάντα γεμάτη μουσικά ταξίδια

 

Η κοινή τους περιπέτεια με τη μουσική ξεκίνησε πριν δύο χρόνια. Η μπάντα τους με το ασυνήθιστο όνομα «Bags Full of Bugs» για τον Κομνηνό Κομνηνό, τον Γιώργο Ούντρια και τον Παύλο Σουλτούκη είναι το σημείο συνάντησης των ιδεών τους, το μέσο υλοποίησης των εμπνεύσεών τους, αλλά και ο κοινός τόπος της γόνιμης «σύγκρουσής» τους. Κι έχουν γεμάτη τη μουσική τους «τσάντα» με μελωδίες, ανησυχίες, όνειρα, συναυλίες σε Αθήνα και Λάρισα και ένα πρόσφατο demo με πέντε κομμάτια.

 

Τι είναι αυτό που ωθεί τρεις νέους Λαρισαίους να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια μπάντα και να εκφράζονται μουσικά εν μέσω κρίσης; «Η μουσική, όπως όλες οι τέχνες, είναι εδώ για να προβληματίζει, να εκφράζει, να ευαισθητοποιεί και να πιέζει εκείνα τα “κουμπιά” του ανθρώπου, που κάποιοι θέλουν να απενεργοποιήσουν. Το μόνο αντίδοτο στην κρίση είναι η ενεργοποίηση των ανθρώπων…», συμφωνούν τα μέλη της μπάντας «Full of Bags».

Ο Γιώργος Ούντριας (κιθάρα), ο Κομνηνός Κομνηνός (μπάσο) και ο Παύλος Σουλτούκης (ντραμς) «ενεργοποίησαν» τη διάθεσή τους για κοινή μουσική έκφραση πριν δύο χρόνια, δημιουργώντας την μπάντα τους. Με σπουδές οικονομικών οι δύο πρώτοι, με μουσικές σπουδές και πτυχίο ντράμερ ο Παύλος γράφουν οι ίδιοι τη μουσική τους μέσα από μια διαδικασία ζύμωσης. «Όλα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της πρόβας, “τζαμάρουμε” και “χτίζουμε” ο ένας πάνω στις ιδέες του άλλου. Διαδικασία που αναμφίβολα ενέχει στοιχεία σύγκρουσης και προϋποθέτει εμπιστοσύνη μεταξύ των εμπλεκόμενων». Τα κομμάτια τους ωριμάζουν σταδιακά, όπως και η φιλία τους. «Είναι δύσκολη και ψυχοφθόρα η κατάθεση ψυχής, αλλά το μαγικό με την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής είναι ότι μια τόσο προσωπική υπόθεση καταλήγει να διευρύνεται σε τέτοιο βαθμό, ώστε να διαχέεται και να αγκαλιάζει τον καθένα!».

Το μουσικό τους ύφος κινείται μεταξύ indie (independent) και progressive post rock με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους τη σταδιακή αύξηση της μουσικής δυναμικής. «Τα κομμάτια μας είναι ατμοσφαιρικά, διαθέτουν εναλλακτικά - πειραματικά στοιχεία και μινιμαλιστικές επιρροές. Επιδιώκουμε έτσι ν’ αφήνουμε χώρο στον ακροατή για να φανταστεί, να δημιουργήσει εικόνες και να ταξιδέψει μελωδικά μαζί μας», αποφαίνονται. Και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και την ανταπόκριση του κοινού στις συναυλίες τους σε Λάρισα και Αθήνα έχουν βρει τον τρόπο να ταξιδεύουν τους ακροατές τους…

Το όνομα της μπάντας τους, που ελληνιστί σημαίνει: «Τσάντες γεμάτες από ζουζούνια», ξαφνιάζει. Η επιλογή του δεν έγινε τυχαία και βρίθει συμβολισμών. «Υπονοεί την παρουσία του ανθρώπου, αλλά δεν την επιβάλλει. Μεταφορικά μπορεί να συμβολίζει τσάντες με ελαττώματα, όπως οι σχολικές τσάντες γεμάτες με ελαττωματικά εκπαιδευτικά βιβλία. Όπως οι σακούλες σούπερ-μάρκετ με προϊόντα αμφίβολης χρήσης και ωφελιμότητας  ακόμη και ο ίδιος ο άνθρωπός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αποθηκευτική “τσάντα”, που μεταφέρει ένας Θεός ξέρει τι ...».

Κι όσο για τα μελλοντικά τους σχέδια περιλαμβάνουν ένα άλμπουμ, περισσότερες συναυλίες, το ενδεχόμενο να «ντύσουν» τα κομμάτια τους με στίχους και παραμένουν ανοιχτοί σε συνεργασίες.

 

 

*Η ηχογράφηση του demo έγινε στο ZK recording studios. Το mixing από τον Νικόλα Σούλιο και η φωτογράφιση από τον Μιχάλη Σβώλο και την Βάγια Πάσχου.

*Αναζητήστε τη μπάντα Bags Full of Bugs σε:

https://www.facebook.com/pages/Bags-full-of-bugs/134969513329286

http://www.myspace.com/596238180

https://soundcloud.com/bagsfullofbugs

bagsfullofbugs@gmail.com

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass