Καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα της ΕΛΜΕ Λάρισας

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2013 21:31 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:08

Με αφορμή τη λειτουργία νέων ειδικοτήτων σε ΙΕΚ και ΣΕΚ η Επιτροπή  Αγώνα  Καθηγητών Λάρισας σε ανακοίνωσή της – καταγγελία μεταξύ άλλων σημειώνει πως «η επίθεση της πολιτικής της EE, Τρόικας, Κυβέρνησης, στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα μας συνεχίζεται παίρνοντας σάρκα και οστά με την «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση», στα πλαίσια της οποίας οι μαθητές θα οδηγηθούν έξω από τα σχολεία, γιατί δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του νέου Λυκείου με τις συνεχείς εξετάσεις και την οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών. Το νέο τους Λύκειο με τους ταξικούς φραγμούς θα οδηγήσει χιλιάδες μαθητές στην κατάρτιση και τη μαθητεία, δηλαδή απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία ανήλικων παιδιών.

Για το σκοπό αυτό με τις τελευταίες υπουργικές αποφάσεις ιδρύονται ΙΕΚ - ΣΕΚ από τα οποία λείπουν ή συρρικνώνονται βασικές ειδικότητες με μεγάλη απήχηση στους μαθητές. Το αποτέλεσμα αυτού είναι ο αποκλεισμός των μαθητών από την στοιχειώδη επιλογή ειδικότητας σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους. Τον αποκλεισμό αυτό θα καρπωθεί η ιδιωτική εκπαίδευση ( ιδιωτικά ΙΕΚ-ΣΕΚ).

Ταυτόχρονα θεσμοθετούνται ειδικότητες που απαιτούν τη δημιουργία πολυδάπανων εργαστηρίων και εκμίσθωση εκπαιδευτών, που η χρηματοδότησή τους δεν συνάδει με την πολιτική των περικοπών τόσο σε υλικούς, όσο και σε ανθρώπινους πόρους. Στο βωμό των περικοπών αυτών  κατάργησαν πολυπληθείς από άποψη μαθητών τομείς και ειδικότητες από το βασικό κορμό της Τεχνικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ήδη επανδρωμένα εργαστήρια.

Έθεσαν σε διαθεσιμότητα-απόλυση 2.122 εκπαιδευτικούς, τους οποίους εμπαίζει και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει με την τελευταία υπουργική απόφαση κατανομής θέσεων με αδιαφανή και επιλεκτική διαδικασία, στις υπό ίδρυση Διευθύνσεις Δια Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.

Τα μέλη της Επιτροπής αγώνα της ΕΛΜΕ Λάρισας, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή Υπουργική Απόφαση, που έξω από κάθε λογική, προβλέπει 1.250 θέσεις συνολικά, ενώ οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από 22/7/2013 είναι 2.122.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης, για δύο κυρίως λόγους: α) Οι θέσεις που προβλέπονται δεν καλύπτουν όλους τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και β) Εξαιρεί τους παρακάτω κλάδους εκπαιδευτικών:

ΠΕ 18.09 Κοινωνικής Εργασίας- ΠΕ 18.10 Νοσηλευτικής - ΠΕ18.11Μαιευτικής - ΠΕ 18.29 Φωτογραφίας - ΠΕ 18.37 Δημόσιας Υγιεινής - ΠΕ 18.39 Επισκεπτών Υγείας – ΔΕ 01.05 Οικοδόμοι – ΔΕ 01.08 Ηλεκτροσυγκολλητές – ΔΕ 01.13 Ξυλουργοί – ΔΕ 01.15 Αργυροχρυσοχοϊας – ΔΕ 01.17 Κομμωτικής.

Απαιτούμε εδώ και τώρα συνολική λύση και ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος. Διεκδικούμε άμεσες μετατάξεις των 2.122 εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα στις εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ, με οργανικές θέσεις στον ίδιο βαθμό και ΜΚ που κατείχαν. Μια οργανική θέση για κάθε εκπαιδευτικό σε διαθεσιμότητα, κανείς δεν περισσεύει, κανείς δεν πρέπει να οδηγηθεί στην απόλυση. Το Δημόσιο σχολείο θα πρέπει να χωρά όλους τους μαθητές και τους καθηγητές τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass