ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2013 2:11 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:08
 
Το Κέντρο Πρόληψης ν. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ. σε συνεργασία με την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Λάρισας κ. Χατζημίχου Κων/να, διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο, για εκπαιδευτικούς της γ΄, δ΄, ε΄ και Στ΄ τάξης του Δημοτικού, στο πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Το σπίτι των παιδιών”.
Το πρόγραμμα διαπραγματεύεται την έννοια της παιδικής επιθετικότητας στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, μέσα από μια σειρά βιωματικών ασκήσεων με συγκεκριμένα θέματα και συντονιστή τον δάσκαλο.
Στόχος είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αναγνωρίσουν τις αντιλήψεις τους για την επιθετικότητα, να βρουν άλλους τρόπους έκφρασης των συναισθημάτων τους, να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθησή τους για τα συναισθήματα των άλλων και να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα ομαδικότητας και ενδιαφέροντος. Τέλος, να προσφέρει ένα φανταστικό πλαίσιο, στο οποίο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας να επεξεργαστούν θέματα της καθημερινότητάς τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους: «“Το σπίτι των παιδιών” είναι ο κόσμος των παιδιών, εκεί όπου τα ίδια τα παιδιά είναι ελεύθερα να εκφραστούν, χωρίς κριτική. Μπορεί να είναι το σχολείο τους, εκεί που συναντιούνται μεταξύ τους, επικοινωνούν, παίζουν, καβγαδίζουν και κάποιες φορές πληγώνουν το ένα το άλλο».
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16/10/2013 έως και την Παρασκευή 18/10/2013 στο Κέντρο Πρόληψης ν. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ. Κούμα 37, 3ος όροφος.
Στην εκπαίδευση θα συμμετάσχουν 20 δάσκαλοι Δημοτικών Σχολείων του ν. Λάρισας, που στη συνέχεια θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα στα σχολεία τους. Συντονίστρια θα είναι η κ. Τσιάτα Βασιλική κοινωνιολόγος, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης ν. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ.
Για συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Πρόληψης ν. Λάρισας στο τηλέφωνο 2410-555935, την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, στο fax: 2410 -530150 ή στο e-mail: kchatzim@sch.gr, μέχρι αύριο Παρασκευή 11 Οκτωβρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass