ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Κοινωνικό φροντιστήριο για οικονομικά αδύναμους μαθητές

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2013 2:32 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:18
Της Σοφίας Ορφανιώτη
Για άλλη μια χρονιά η ΕΛΜΕ ν. Λάρισας δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο, διοργανώνει σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, μαθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, για τους μαθητές Λυκείων που έχουν ανάγκη υποστήριξης, είτε οικονομικής, είτε γνωστικής.
Στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» μπορούν να συμμετέχουν ακόμη απόφοιτοι που επιθυμούν να εισαχθούν σε κάποια σχολή με το 10%, ή και ενήλικες που παρακολουθούν μαθήματα στο εσπερινό λύκειο.
Τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν στις 22 Οκτωβρίου, καθώς μέχρι στιγμής υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από την πλευρά των μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών, που αφιερώνουν ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους , για να διδάξουν σε παιδιά που έχουν ανάγκη.
Παιδιά που οι γονείς τους αδυνατούν να πληρώσουν επιπλέον χρήματα σε κάποιο φροντιστήριο σε τούτη τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία.
Στο δίκτυο αλληλεγγύης που θα λειτουργήσει με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας, έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής πάνω από δέκα καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων.
Τα φροντιστήρια θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο εσπερινό γυμνάσιο Λάρισας, από τις 5 το απόγευμα και μετά, και οι μαθητές θα παρακολουθούν όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων, αλλά και μαθήματα γενικής παιδείας. Η λήξη των μαθημάτων ορίζεται με το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη δράση της ΕΛΜΕ, ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Τζιατζιάς, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει ουσιαστικά την πρόσθετη διδακτική στήριξη από το Λύκειο, το δωρεάν φροντιστήριο των φτωχών μαθητών, αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο την ελληνική οικογένεια. Το αίτημά μας προς το αρμόδιο υπουργείο για άμεση έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης παραμένει επιτακτικό.
Αναγκαζόμαστε να δημιουργήσουμε το «Κοινωνικό Φροντιστήριο», δεν προσπαθούμε σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσουμε το ίδιο το κράτος, αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους μαθητές μας. Είμαστε στο πλευρό τους και στόχος μας είναι να καλύψουμε τα κενά και τις αδυναμίες που έχουν σε κάποια μαθήματα. Η προσπάθειά μας αυτή για στήριξη των μαθητών στη δύσκολη αυτή συγκυρία, δεν απαλλάσσει την Πολιτεία από τις ευθύνες της, και δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο, που θα χωράει όλα τα παιδιά, με τις απαραίτητες υποστηρικτικές δομές.
Για την παρακολούθηση μαθημάτων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, δεν υπάρχει περιορισμένος αριθμός μαθητών.
Έτσι όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, για τη δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων, μπορούν να απευθυνθούν στο εσπερινό γυμνάσιο, όπου κάθε απόγευμα από τις 6-7 θα βρίσκεται εκεί κάποιο μέλος της ΕΛΜΕ, είτε να τηλεφωνήσουν στα γραφεία της ένωσης και να εγγραφούν.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass