ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Επιμόρφωση 500 ωρών στην ειδική αγωγή

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2013 14:27 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:19

 

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, στο πλαίσιο επιμόρφωσης των μελών της και μη συνεχίζει και αυτή τη χρονιά την επιτυχημένη πορεία της στον τομέα της Εξειδίκευσης στην ειδική αγωγή.  

Όπως σημειώνεται από την ΕΕΦ «γνωρίζοντας ότι η Ειδική Αγωγή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και σημαντικό τμήμα της Σύγχρονης Εκπαίδευσης έχουμε στόχο με την υλοποίηση του προγράμματος οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν την ευαισθησία και να ενημερωθούν για τη φύση των προβλημάτων των ατόμων με ιδιαίτερες ανάγκες και να αποκτήσουν τη γνώση  και τα εφόδια τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Το πρόγραμμα θα εμπεριέχει τις εξής θεματικές ενότητες:

Ειδική αγωγή και εκπαίδευση: προγράμματα και θεσμοί ειδικής αγωγής - Ταξινόμηση των μαθησιακών και ειδικών μαθησιακών δυσκολιών  - Ειδική αγωγή και εκπαίδευση: προγράμματα και θεσμοί ειδικής αγωγής - Ταξινόμηση των μαθησιακών και ειδικών μαθησιακών δυσκολιών - Ειδική διαταραχή της γνώσης – δυσλεξία - Ειδική διαταραχή της γραπτής έκφρασης – δυσγραφία - Ειδική διαταραχή των αριθμητικών ικανοτήτων – δυσαριθμησία - Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητα.

 Νοητική υστέρηση – σύνδρομο down -  Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές – αυτισμός: σύνδρομο asperger - Αισθητηριακές μειονεξίες: μαθητές με προβλήματα όρασης (τυφλοί), Μαθητές με προβλήματα ακοής (κωφοί-βαρήκοοι) κινητικές αναπηρίες και προβλήματα ψυχοκινητικού συντονισμού -  Χαρισματικοί και ευφυείς μαθητές.

 Ψυχικές διαταραχές παιδιών και εφήβων - Συμβουλευτική γονέων - Εκπαίδευση στον σχεδιασμό προγραμμάτων αξιολόγησης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

 Πρακτική άσκηση:  Σκοπός είναι να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο δύσκολο έργο της. Οι εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν από Πανεπιστημιακούς καθηγητές και Διακεκριμένα Στελέχη, που είναι εξειδικευμένοι σε θέματα Ειδικής Αγωγής.

Η Διάρκεια του προγράμματος είναι 500 ώρες. Διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος:  Εισηγήσεις, Πρακτική εξάσκηση, Συμμετοχή σε ομάδα εργασίας, Αξιολόγηση των επιμορφούμενων.

Τόπος Διεξαγωγής: Αθήνα – Λάρισα – Θεσσαλονίκη. Στο τέλος του προγράμματος οι επιμορφούμενοι θα αξιολογηθούν. Οι επιτυχόντες θα λάβουν βεβαίωση ετήσιας εξειδίκευσης στην ειδική αγωγή από το Πανεπιστήμιο, δίνοντας τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε Δομές της Ειδικής Αγωγής». Έναρξη εγγραφών: Οκτώβριος ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ειδική προσφορά για ομάδες άνω των 5 ατόμων. Έκπτωση 10% σε φοιτητές και ανέργους. Εναρξη μαθημάτων: 19 Οκτωβρίου 2013

Για περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία της ΕΕΦ κα Θεοδωροπούλου Σούλα(πρωινές ώρες 10.00-14.00) Τηλ. 2103635701-6977387880 fax: 210 3610690 e-mail: eef@otenet.gr   Στη Λάρισα, πληροφορίες στο Τηλ.6976905137

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass