Εβδομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2013 23:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:22

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ανακοινώνει ότι με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» που όρισε το Υπουργείο Παιδείας να πραγματοποιείται κάθε 2η εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνεται από τη Διεύθυνση «κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων, όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και τα ΚΠΕ κλήθηκαν να διοργανώσουν ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση που θα απευθύνονται όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν πολλά  σχολεία Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών και γονέων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα : 16ο Νηπ/γείο Λάρισας, Δημ. Σχ. Αγίων Αναργύρων, 29ο Νηπ/γείο Λάρισας, 12ο Νηπ/γείο Λάρισας, Εκπαιδευτήρια Μ. Ν. Ράπτου,  Δημ. Σχ. Δένδρων-Πλατανουλίων, Ν/Γ Πλατανουλίων, Ν/Γ Δένδρων, Δημ. Σχ. Ζαππείου, 6/Θ Δημ. Σχ. Πυργετού, 37ο Δημ. Σχ. Λάρισας, 6/Θ Δημ. Σχ. Καλλιθέας, 3ο Δημ. Σχ. Φαρσάλων, 37ο Νηπ/γείο Λάρισας, 28ο Ολοήμερο Νηπ/γείο Λάρισας, Ολοήμερο Νηπ/γείο Τσαριτσάνης, 4ο Δημ. Σχ. Λάρισας,  2/θέσιο Νηπ/γείο Δαμασίου, 1ο,2ο Δημ.Σχ. των εκπ/ρίων 'Ν. Μπακογιάννη", Ν/Γ Μακρυχωρίου, Σχολή Καραβάνα, 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα.

Μερικές από τις δράσεις των σχολείων ήταν οι εξής: Εικαστικές δημιουργίες ,έκθεση φωτογραφιών, θεατρικό παιχνίδι. Ομιλίες-Συζητήσεις με θέμα την Ανακύκλωση και την Προστασία του Περιβάλλοντος. Ομαδικές έρευνες με τη χρήση των Τ.Π.Ε. Επισκέψεις στο υδραγωγείο, σε πηγές και ρέματα της περιοχής. Επίσκεψη σε κοντινό πάρκο και καθαρισμός του. Καθαρισμός της αυλής του σχολείου μας. Αφήγηση και επεξεργασία παραμυθιών. Προβολή ταινιών. Επισκέψεις σε φορείς. Επίσκεψη στο χώρο δενδροφύτευσης και φύτεμα αρωματικών φυτών.

Παράλληλα σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες του Δήμου Λαρισαίων κ. Μπεργιάννη Χρυσάνθη και κ. Τσουρλή Βασιλική, πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες ξεναγήσεις Δημοτικών Σχολείων  στη Βοτανική συλλογή του Δήμου Λαρισαίων. Συγκεκριμένα στις 9, 10 και 11 Οκτωβρίου πάνω από 300 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων με τη συνοδεία των δασκάλων τους μυήθηκαν στα μυστικά της κηποτεχνικής με σκοπό να τα κάνουν πράξη στους σχολικούς τους κήπους.

Επίσης στα πλαίσια της ενημέρωσης των εκπαιδευτικών η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης Π.Ε Λάρισας σε συνεργασία με το ΚΠΕ Κισσάβου Ελασσόνας πραγματοποίησαν  ενημερωτική συνάντηση εκπαιδευτικών την Τετάρτη 9/10/2013 το απόγευμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 5ου Δημ. Σχολείου Τυρνάβου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, ώστε να υποστηρίξουν στο μέλλον προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Την Πέμπτη 10/10/2013 οργανώθηκε σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Κισσάβου-Ελασσόνας, Μουζακίου, Μακρινίτσας και Περτουλίου -Τρικκαίων, και με τις Δ/νσεις Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ενημερωτική  συνάντηση για εκπαιδευτικούς με θέμα «Οι Δράσεις των ΚΠΕ της Θεσσαλίας». Στην Εκδήλωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και παρουσιάστηκαν οι δράσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα δίκτυα των ΚΠΕ καθώς οι δράσεις στον τομέα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass