Η ΔΗΜΑΡ Θεσσαλίας για τον Κων. Κάππα

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2013 16:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:26

Με αφορμή το καθεστώς διαθεσιμότητας που τέθηκε ο καθηγητής της Ιατρικής Λάρισας Κων. Κάππας, η Περιφερειακή Επιτροπή Θεσσαλίας της ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «πρόσφατα, με απόφαση του πρύτανη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και σύμφωνα με υπουργική απόφαση του Υπουργού Παιδείας, τέθηκε σε υποχρεωτική αργία (και μάλιστα αναδρομικά) ο καθηγητής της Φυσικής Ιατρικής Κωνσταντίνος Κάππας, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του υποψήφιος για τη θέση συμβασιούχου διδάσκοντα, κατηγορώντας τον για την εισήγηση που είχε συντάξει και καταθέσει.

Η πρόσληψη των συμβασιούχων διδασκόντων έγινε με το Π.Δ. 407 και επικυρώθηκε από τη Γενική Συνέλευση,  που φέρει και την τελική ευθύνη των αποφάσεων. Βεβαίως, στις 13 Σεπτεμβρίου 2013 είχε, ήδη, προηγηθεί απαλλακτικό πόρισμα της Ε.Δ.Ε., που ο ίδιος ο πρύτανης είχε ζητήσει.    

Η Περιφερειακή Επιτροπή Θεσσαλίας της Δημοκρατικής Αριστεράς πιστεύει ακράδαντα, πως με την πράξη αυτή πλήττεται άμεσα η ελευθερία της έκφρασης επιστημονικής κρίσης και  ποινικοποιείται η διατύπωση επιστημονικής γνώμης. Εκφράζει ταυτόχρονα την αμέριστη  συμπαράστασή της στον πανεπιστημιακό δάσκαλο Κ.Κάππα, που διώκεται πειθαρχικά με υποχρεωτική αργία, μόνο και μόνο  για την εισήγηση που έκανε κατά την πρόσληψη συμβασιούχων διδασκόντων.

Επίσης, θέλει να επισημάνει τις δυσμενείς παρενέργειες που αναδεικνύονται από την εφαρμογή του πρόσφατου και αυστηρότατου  νομικού πλαισίου και πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι με το επικίνδυνο αυτό νομικό καθεστώς κινδυνεύουν να τιμωρηθούν αδίκως με υπέρμετρα δυσμενείς διοικητικές  ποινές αθώοι λειτουργοί του κράτους.

Το νομικό αυτό πλαίσιο πρέπει επειγόντως να τροποποιηθεί, με την προσθήκη αξιόπιστων δικαιοκρατικών εγγυήσεων, οι οποίες και τις διοικητικές αυθαιρεσίες θα αποτρέπουν και τις συνταγματικές  ελευθερίες θα προστατεύουν» καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass