ΣΤΟ 27ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ημερίδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2013 1:44 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:26

Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Παιδαγωγικές προσεγγίσεις στο πλαίσιο της μετανεωτερικότητας», διοργανώθηκε σήμερα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης Έδεσσας Γιαννιτσών, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων, το ΚΠΕ Κισσάβου Ελασσόνας και το ΚΠΕ Μακρινίτσας.

Η ημερίδα, που έγινε στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των δράσεων των Εθνικών Θεματικών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με τίτλο «Απορρίμματα: Τα χρήσιμα… «άχρηστα», «Νερό και Βιώσιμη Ανάπτυξη» και της Διαδικτυακής Κοινότητας «Σχολικοί Κηπουροί», που συντονίζει το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών.

Στόχοι της ημερίδας ήταν η προώθηση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, η στήριξη του έργου των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την πραγματοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και σχολικών δραστηριοτήτων και, η διερεύνηση δυνατοτήτων δικτύωσης και συνεργασίας φορέων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σχολικών ομάδων και επιστημόνων με τις αειφορικές εκπαιδευτικές δομές των ΚΠΕ.

Στο πλαίσιο της ημερίδας έγιναν παρουσιάσεις των δικτύων και των ιστοτόπων των ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών, ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας, και ΚΠΕ Μακρινίτσας αλλά και ενημερώσεις από τις υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με εργαστήριο δημιουργίας μαθησιακών σχεδίων πολύμηνων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων στη θεματική των Δικτύων του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass