ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Καμία απόλυση, όλοι να επιστρέψουν στα σχολεία»

* Ατελείωτες οι μακάβριες γκάφες του υπουργείου Παιδείας που έβγαλε... ξανά σε διαθεσιμότητα την συνδικαλίστρια Κλ. Καψαχάτη ενώ... εξαίρεσαν την καθηγήτρια Σοφ. Τήκου, που απεβίωσαν το περασμένο καλοκαίρι

Δημοσίευση: 05 Νοε 2013 3:03 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:41
 Το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Λάρισας και αναπληρωτή υπουργού Γεωργίας Μάξιμου Χαρακόπουλου κατέλαβαν χθες συμβολικά, Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Εκπαίδευσης που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν τέσσερις μήνες, τον περασμένο Ιούλιο.
Πλαισιωμένοι από συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ, οι καθηγητές ζήτησαν να επιστρέψουν στα σχολεία τους καταγγέλλοντας για εμπαιγμό το υπουργείο Παιδείας το οποίο πρόσφατα εξέδωσε νέα διαπιστωτική πράξη, στην οποία περιλαμβάνονται και μακάβριες γκάφες καθώς, τέθηκε... εκ νέου σε διαθεσιμότητα η συνδικαλίστρια Κλαίρη Καψαχάτη η οποία απεβίωσε τον περασμένο Αύγουστο, όπως... εξαιρέθηκε (με τη νέα διαπιστωτική) από τη διαθεσιμότητα η Λαρισαία καθηγήτρια Σοφία Τήκου η οποία επίσης απεβίωσε τον περασμένο Αύγουστο.
Η χθεσινή κατάληψη του πολιτικού γραφείου του κ. Χαρακόπουλου από την Επιτροπή Αγώνα καθηγητών της Λάρισας ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο πανελλαδικών δράσεων των καθηγητών, οι οποίοι παραμένουν σε διαθεσιμότητα εδώ και τέσσερις μήνες ενώ την ίδια περίοδο στα ΙΕΚ, προσλαμβάνονται άλλοι εκπαιδευτικοί ως ωρομίσθιοι παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις του υπουργείου Παιδείας ενώ κανένας εκπαιδευτικός επίσης δεν έχει ενταχθεί στο δυναμικό των νοσοκομείων.
ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ
Με τη νέα διαπιστωτική πράξη του υπουργείου Παιδείας ο αριθμός των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα ανέρχεται στους 1.992 από 2.122 (της αρχικής διαπιστωτικής) καθώς το υπουργείο Παιδείας έκανε δεκτές πρόσθετες εξαιρέσεις (λόγοι υγείας κλπ) αλλά οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι η νέα διαπιστωτική, προέκυψε μετά τις δικαστικές προσφυγές των καθηγητών.
Όπως μεταξύ άλλων σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα «σε μια πολύ περίεργη κίνηση, ο υπουργός Παιδείας εκδίδει νέα διαπιστωτική πράξη κατάργησης των θέσεων και θέσης σε διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών των σχετικών ειδικοτήτων, με αναδρομική ισχύ από 22 Ιουλίου, καταργώντας παράλληλα την πρώτη διαπιστωτική πράξη του Ιουλίου. Η κοινή πρακτική είναι βέβαια η τροποποίηση της αρχικής απόφασης, λαμβάνοντας υπόψη τις όποιες εξαιρέσεις ή αλλαγές, και όχι η κατάργησή της με συνέπεια την εκ νέου θέση σε διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών 3 μήνες μετά.
Η υπόθεση έχει όμως πολλές παραμέτρους, που δεν είναι με την πρώτη ματιά ορατές. Διότι η απόφαση που κατάργησε ο υπουργός είναι η απόφαση κατά της οποίας προσέφυγαν οι εκπαιδευτικοί στα διοικητικά δικαστήρια ζητώντας την ακύρωσή της.
Και είναι η απόφαση βάσει της οποίας έχουν ήδη κερδηθεί αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης. Δηλαδή οι εκπαιδευτικοί έχουν προσφύγει κατά μίας καταργημένης πλέον απόφασης και τίθεται θέμα αν θα πρέπει να προσβάλουν τη νεώτερη απόφαση που τους θέτει εκ νέου σε διαθεσιμότητα, πληρώνοντας ξανά δικηγόρους για την υποβολή νέων προσφυγών».
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Στο υπόμνημα των Λαρισαίων εκπαιδευτικών σημειώνεται μεταξύ άλλων το αίτημα για επαναλειτουργία όλων των τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν. Να μην υπάρξει καμία απόλυση εκπαιδευτικού, όπως και να «αποσυρθεί άμεσα η άδικη και απαράδεκτη Υπουργική. Απόφαση για δύο κυρίως λόγους:
Οι θέσεις που προβλέπει δεν καλύπτουν όλους τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και εξαιρεί τους παρακάτω κλάδους εκπαιδευτικών: ΔΕ01.05 Οικοδόμοι, ΔΕ10.08 Ηλεκτροσυγκολλητές, ΔΕ01.15 Αργυροχρυσοχοΐας, ΔΕ01.17 Κομμωτικής, ΠΕ18.09 Κοινωνικής εργασίας, ΠΕ18.10 Νοσηλευτικής, ΠΕ18.11 Μαιευτικής, ΠΕ18.29 Φωτογραφίας, ΠΕ18.37 Δημόσιας Υγιεινής, ΠΕ18.39 Επισκεπτών Υγείας.
Να προκηρυχθούν άμεσα και ταυτόχρονα 1.998 θέσεις (925 + 325 + 742) μία θέση δηλαδή για κάθε εκπαιδευτικό που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι οι εκπαιδευτικοί όλες τις προσφερόμενες θέσεις, για να μπορούν με αίτησή τους να τοποθετηθούν ανάλογα με την προτίμηση και τα προσόντα τους. Οι 1.992 θέσεις που θα προκηρυχθούν, πρέπει να αφορούν αποκλειστικά τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Να είναι στις εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ. Η προκήρυξη να αναφέρει ρητά ότι πρόκειται για μόνιμες οργανικές θέσεις και οι εκπαιδευτικοί να τοποθετηθούν σ αυτές με μετάταξη, με τον ίδιο βαθμό και Μ.Κ. που κατείχαν.
Να μην εξαιρείται κανένας κλάδος και καμία ειδικότητα εκπαιδευτικών από καμία εκπαιδευτική δομή. Είναι άδικο και παράλογο να εξαιρούνται αυτή τη στιγμή με βάση την Υπουργική απόφαση, της κατανομής των 925 θέσεων στα ΙΕΚ-ΣΕΚ, οι κλάδοι που αναφέρονται παραπάνω» καταλήγει το υπόμνημα.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass