Οι φοιτητές της Ιατρικής Λάρισας για τον Κων. Κάππα

Δημοσίευση: 09 Νοε 2013 12:23 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:48

Οι φοιτητές Της Ιατρικής  για τον Κ. Κάππα

 

Την αντίθεσή τους στην απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλου, να θέσει σε διαθεσιμότητα τον καθηγητή Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κων. Κάππας τονίζουν οι φοιτητές της Ιατρικής Λάρισας. Όπως σημειώνεται στην απόφαση της συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής «Ύστερα από απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου, ο καθηγητής της Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Κάππας τέθηκε σε διαθεσιμότητα το Σεπτέμβριο του 2013…

Για να πάρουμε τα γεγονότα με τη σειρά, το 2006 ο κ. Κάππας ήταν διευθυντής του εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και εισηγητής προς τη Γενική Συνέλευση Τμήματος για τη σύνταξη μιας έκθεσης αξιολόγησης κάποιων υποψηφίων από τους οποίους το Π.Θ. (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) θα έκανε προσλήψεις ως προσωρινό διδακτικό προσωπικό. Ο κ. Κάππας, αυτή τη στιγμή, κατηγορείται ότι γνωμοδότησε θετικά για έναν από τους υποψηφίους, χωρίς να λάβει υπ’ όψιν του το πιστοποιητικό στρατολόγησης του συγκεκριμένου υποψηφίου, ο οποίος κατά την κρίση του εισαγγελέα και όχι κάποιας επιστημονικής επιτροπής δεν έπρεπε να επιλεγεί.

Η κατάφωρη αδικία που υπέστη με την καταδίκη και τη διαθεσιμότητά του ο κ. Κάππας έγκειται στο γεγονός ότι είχε ως αρμοδιότητα να παραλάβει από τη γραμματεία μόνο τα επιστημονικά βιογραφικά σημειώματα κάθε υποψηφίου και να τους κατατάξει σε σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με τα επιστημονικά προσόντα τους, τυπικά (π.χ. διδακτορικό) και άτυπα (π.χ. ερευνητική και ακαδημαϊκή δραστηριότητα). Ο ρόλος του ήταν απλά να γνωμοδοτήσει στη Γενικη Συνέλευση Τμήματος για τους υποψηφίους και δεν έπαιρνε κανένα μέρος στην ψηφοφορία – τελική επιλογή του υποψηφίου, η οποία ήταν αρμοδιότητα της Γ.Σ.Τ. εκείνη τη χρονική περίοδο. Επιπλέον, ο έλεγχος πιστοποιητικών, όπως στρατολογίας, ιθαγένειας, γέννησης, οικογενειακής κατάστασης, ανήκε στα καθήκοντα της Γραμματείας. Μάλιστα τα πιστοποιητικά αυτά πρέπει να καταθέσει στη Γραμματεία μόνο ο υποψήφιος, ο οποίος έχει ήδη επιλεγεί από τη Γ.Σ.Τ.

Απαραίτητο είναι να αναφέρουμε ότι ο κ. Κάππας είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας, με μεγάλη προσφορά στη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και στη θεραπεία χιλιάδων καρκινοπαθών, παρά τη συνεχή υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης. Για το λόγο αυτό χαίρει τόσο της δικής μας αμέριστης εκτίμησης, όσο και των συναδέλφων του, καθώς και της διεθνούς ένωσης ιατρικής φυσικής, η οποία τον επέλεξε ανάμεσα στις 50 σημαντικότερες προσωπικοτήτες του χωρου.

Θεωρούμε ότι η διαθεσιμότητα του κ. Κάππα συνιστά μια προσπάθεια ελέγχου του διδακτικού προσωπικού από το αστικό κράτος, τους μηχανισμούς του και όσα αυτό εξυπηρετεί. Αυτό συντελεί στον εκφοβισμό της πανεπιστημιακής κοινότητας, όπως γίνεται και άμεσα μέσω του υπουργού κ. Αρβανιτόπουλου, ο οποίος δήλωσε: «η διαθεσιμότητα του κ. Κάππα πραγματοποιείται προς παραδειγματισμό». Συμπλέοντας με τις αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων του τομέα βασικών επιστημών του Π.Θ, εμείς, ως φοιτητικός σύλλογος, καταδικάζουμε το συγκεκριμένο περιστατικό επέμβασης της δικαστικής εξουσίας στα θέματα του Πανεπιστημίου μας. Επιθυμούμε τέτοιες διαδικασίες του Πανεπιστημίου να συνεχίσουν να γίνονται σύμφωνα με επιστημονικά και ακαδημαϊκά κριτήρια και σε καμία περίπτωση να μην επιτραπεί να γίνουν έρμαια διεφθαρμένων πολιτικών παιχνιδιών και δικαστικών αυθαιρεσιών. Η επιστημονική γνώμη δεν ποινικοποιείται και δεν υποδουλώνεται, ούτε μπορεί να κριθεί από έναν εισαγγελέα. Γι’ αυτόν το λόγο, απαιτούμε από τον πρύτανη του Π.Θ. , κ. Μεσσήνη, να απευθυνθεί στον υπουργό παιδείας και να άρει τη διαθεσιμότητα του κ. Κάππα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass