Οι ΣΥΝΕΚ για το Πολυτεχνείο

Δημοσίευση: 15 Νοε 2013 12:26 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:54

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου οι  Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας  σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως «Νοέμβρης 1973 το σύνθημα  των φοιτητών «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία», δονούσε  την ατμόσφαιρα της Αθήνας στο Πολυτεχνείο. Το Πολυτεχνείο ήταν η απαρχή του τέλους της Χούντας των συνταγματαρχών .

Νοέμβρης 2013  το ίδιο σύνθημα θα το φωνάξουν μαζί  Καθηγητές σε διαθεσιμότητα,  απολυμένοι Σχολικοί Φύλακες, απολυμένες Καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, , διοικητικοί των Πανεπιστημίων σε αργία, οι απολυμένοι της ΕΡΤ ,οι εργαζόμενοι στον Τομέα Υγείας, οι  άνεργοι του ιδιωτικού τομέα, οι νέοι, οι φοιτητές, οι μαθητές . Οι  νέοι μας είναι χωρίς μέλλον, χωρίς δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή. Τα λουκέτα των μικρομεσαίων και μικροεπιχειρηματιών  καθημερινό φαινόμενο.

Η χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα του τρίτου Μνημονίου ,βιώνουμε τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση ,χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και ανέχειας είτε  σιτίζονται στα Κοινωνικά συσσίτια ,είτε στα συσσίτια της Εκκλησίας ή ψάχνουν το καθημερινό  συσσίτιο στα σκουπίδια. Η  δημόσια Εκπαίδευση    και άλλα κοινωνικά αγαθά βρίσκονται σε τροχιά διάλυσης.  Η ελευθερία και η Δημοκρατία δοκιμάζονται, καθημερινά. Η  Συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου νομοθετεί  και αποφασίζει  για το μέλλον ενός  ολόκληρου λαού  με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα  βρίσκεται  σε βαθιά  κρίση.Την ίδια ώρα οι υμνητές της Χούντας, του Χίτλερ εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση ,την αγανάκτηση και την οργή του λαού μας προσπαθούν να βγουν στο πολιτικό προσκήνιο, μεγάλη ευθύνη φέρνουν  και όσοι συνεχίζουν να προπαγανδίζουν την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων.

Σήμερα, παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής που εφαρμόζουν  κυβέρνηση -Ε.Ε-ΔΝΤ, για ελευθερία, ψωμί, δουλειά, υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών που ξεπουλιούνται.

Δυστυχώς, η ιστορία  πολιτικά  δεν θα κρίνει μόνο όσους μας έφτασαν σε αυτή την οικονομική  καταστροφή  και κρίση ,θα κρίνει και αυτούς που είτε δεν ήθελαν ή δεν έκαναν τίποτα  ή δεν έκαναν τα  αναγκαία  για  να αλλάξει αυτή η κατάσταση και ήταν κατώτεροι της ανάγκης των καιρών. Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου πρέπει και μπορεί να γίνει  η αρχή  και το σημείο συνάντησης όλων των κοινωνικών και συνδικαλιστικών αγώνων.  Να γίνει η αρχή του τέλους της καταστροφικής πολιτικής τους. Το πολυτεχνείο ζει! Ψωμί –παιδεία - ελευθερία!»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass