ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

«Πύλη αγορών αλλά με υποδομές»

Δημοσίευση: 16 Νοε 2013 1:32 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:55
 
 
«Σήμερα που η διεθνής οικονομική δραστηριότητα έχει μετακινηθεί προς την Ασία και η κατεύθυνση είναι πλέον από ανατολή προς δύση, η Ελλάδα μετατρέπεται σε κομβική χώρα. Η ένταξή μας λοιπόν στο ευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών μας δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης στην αγορά και ως διεθνής πύλη, δεν αρκεί μόνο η γεωπολιτική θέση της χώρα μας αλλά απαιτείται η ανάπτυξη υποδομών στις μεταφορές» τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος μιλώντας σε ημερίδα του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Την ημερίδα, με θέμα «Διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών και η συνεισφορά τους στην περιφερειακή ανάπτυξη» διοργάνωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Μάστερ στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΣΔΟ Λάρισας του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Η ημερίδα, που έγινε στο αμφιθέατρο του Τμήματος ΔΔΕ, άνοιξε με τον επίκουρο καθηγητή του ΤΕΙ Λεων. Ανθόπουλο να αναφέρεται στο σκοπό της διοργάνωσης για να ακολουθήσουν χαιρετισμοί που απηύθυναν, ο πρόεδρος ΤΕΙ Θεσσαλίας καθηγητής Παναγιώτης Γούλας και ο διευθυντής του Μεταπτυχιακού καθηγητής Πάνος Φιτσιλής.
Για να ακολουθήσουν οι εξής εισηγήσεις: «Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΤΕΙ Θεσσαλίας και η συμβολή του στην Περιφερειακή Ανάπτυξη» (καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας Πάνος Φιτσιλής), «Τα νέα Διευρωπαϊκά Μεταφορικά Δίκτυα – Η σημασία τους για την Ελλάδα» (Γεώργιος Κουμουτσάκος, ευρωβουλευτής Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος), «Η Ελληνική Εμπειρία επί των Διευρωπαϊκών Μεταφορικών Δικτύων – Η Εγνατία Οδός» (Σέργιος Λαμπρόπουλος, διευθυντής Τομέα Διαχείρισης Τεχνικών Έργων, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, ΕΜΠ) και τέλος «Η Περιφερειακή Προοπτική από τα Δίκτυα Μεταφορών) (Κων. Διαμάντος, πρόεδρος ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας). Στην ημερίδα παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Αθ. Μαμάκος, εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ καθώς και σπουδαστές.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass