Συνάντηση Δημ. Γελαλή με γονείς μαθητών με ΔΑΔ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2013 14:27 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:55

Συνάντηση με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και γονείς των μαθητών, με αφορμή το πρόβλημα στέγασης των μαθητών, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής.

Μετά από πολλές προσπάθειες του Συλλόγου σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, το 2007 ιδρύθηκε το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έλλειμα εκπαίδευσης στον τομέα του αυτισμού. Εδώ και 6 χρόνια όμως οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Λάρισας συστεγάζονται προσωρινά στο 31 Δ.Σχ., σε προκατασκευασμένες αίθουσες, σε χώρους που δεν πληρούν τις προδιαγραφές για άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές. Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτα Λούτση, επισήμανε ότι: «Από τις αρχές του σχολικού έτους αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα με τη λειτουργία του σχολείου αφού οι μισές αίθουσες είναι γεμάτες με εποπτικό υλικό που έχουμε εξοπλιστεί, υλικό αξίας 120.000 ευρώ, απολύτως απαραίτητο για τη διδασκαλία που μένει αναξιοποίητο. Ο αυξανόμενος αριθμός μαθητών σε συνδυασμό με την έλλειψη χώρων δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα που πλήττουν τη δυνατότητα εκπαίδευσης των μαθητών».

Ο βουλευτής τόνισε μεταξύ άλλων: «Παρότι έχουν περάσει ήδη δύο μήνες από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου αναζητούν στέγη σε δομές που να καλύπτουν τις κτιριολογικές προδιαγραφές για άτομα με αναπηρία ενώ η αδιαφορία των αρμόδιων για την επίλυση του προβλήματος συνεχίζεται. Η δημιουργία υπεράριθμων τμημάτων και οι ελλείψεις δασκάλων ειδικής αγωγής έχουν ως αποτέλεσμα πολλά από τα παιδιά να μην μπορούν ακόμα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του σχολείου γεγονός που έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες τόσο στα ίδια όσο και στις οικογένειές τους. Οι μαθητές με Δ.Α.Δ. και οι οικογένειές τους βιώνουν σε πολλαπλάσιο βαθμό τη βαρβαρότητα της πολιτικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, ζητώντας να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στέγασης των ΣΜΕΑΕ της Λάρισας».

Ο βουλευτής επισήμανε ότι απαιτείται πολιτική βούληση για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των μαθητών που συμμετέχουν στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και δεσμεύτηκε πως θα παρέμβει με κάθε τρόπο προκειμένου να επιλυθεί το σημαντικό αυτό πρόβλημα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass