ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η 5η Αγέλη στη Βιβλιοθήκη της Λάρισας

Δημοσίευση: 16 Νοε 2013 20:57 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:55
 
 
Η νέα Δημόσια Βιβλιοθήκη της Λάρισας υποδέχθηκε τα λυκόπουλα της 5ης Αγέλης και τους ξενάγησε στους χώρους της . Τους ενημέρωσε για την ιστορία της, το έργο και τις λειτουργίες της. Οι μικροί επισκέπτες της Βιβλιοθήκης «Κων/νος Κούμας» πληροφορήθηκαν για θέματα που αφορούν γενικά στο βιβλίο, την καταλογογράφηση και ταξινόμησή του καθώς και για τις ψηφιακές τεχνολογίες που αναπτύσσονται στην εποχή μας και αφορούν στο βιβλίο.
Τα λυκόπουλα ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους της Βιβλιοθήκης η οποία φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό βιβλίων γενικού περιεχομένου, φιλοσοφίας, θρησκείας, κοινωνικών επιστημών, τεχνολογίας, γλωσσολογίας, φιλολογίας, θετικών επιστημών, τεχνών, αθλητισμού, γεωγραφίας, ιστορίας. Σήμερα διαθέτει συλλογή 60.000 τόμων βιβλίων από τα οποία τα 20.000 έχουν ταξινομηθεί και μηχανογραφηθεί. Επίσης υπάρχει αρχείο τοπικών εφημερίδων και 500 τίτλοι περιοδικών εκδόσεων.
Το ενδιαφέρον τους προσέλκυσε το Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης. Πρόκειται για μια αίθουσα με δέκα υπολογιστές , εκτυπωτές κ.λπ. με δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο όπου μπορούν όλοι οι επισκέπτες να έχουν δωρεάν πρόσβαση και να λαμβάνουν με την βοήθεια του προσωπικού της βιβλιοθήκης όσες πληροφορίες αναζητούν.
Τέλος ενθουσιάστηκαν με την ξενάγηση στο παιδικό τμήμα. Συμμετείχαν σε ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της βιβλιοθήκης με ενθουσιασμό και κέφι. Το πρόγραμμα αυτό προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τον κόσμο, να συνεργαστούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους,
να καλλιεργήσουν την κριτική τους ικανότητα, τη λογική και τη φαντασία τους, να αναπτύξουν όλες τους τις δεξιότητες και κυρίως να εξοικειωθούν με τις Βιβλιοθήκες και να αγαπήσουν τα βιβλία.
Τα λυκόπουλα βίωσαν συναρπαστικές εμπειρίες και συναισθήματα, απελευθέρωσαν την ενέργειά τους και διασκέδασαν! Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να διοχετεύσουν τη φαντασία, τις ικανότητες και το κέφι τους στις δράσεις της , ώστε να γίνει η βιβλιοθήκη καταφύγιο δημιουργικότητας και μάθησης που αντηχεί παιδικά γέλια.
Τα μικρά παιδιά που μαθαίνουν από νεαρή ηλικία να αγαπούν το βιβλίο και το διάβασμα, θα είναι και οι αυριανοί χρήστες που θα στηρίξουν τη Βιβλιοθήκη και θα μάθουν να ταξιδεύουν στον όμορφο κόσμο της γνώσης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass