ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Στις κάλπες οι Λαρισαίοι καθηγητές

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2013 2:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:38
Με φόντο τη διαθεσιμότητα 1.992 καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης και τις σαρωτικές αλλαγές σε θεσμικά και οικονομικά θέματα του κλάδου, οι Λαρισαίοι καθηγητές προσέρχονται αύριο Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις κάλπες για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην ΕΛΜΕ.
Μιας εκλογικής αναμέτρησης, που επίσης παρουσιάζει ενδιαφέρον και ως προς τη συμμετοχή, καθώς για πρώτη φορά φέτος μετά από πολλά χρόνια, οι εκλογές θα διεξαχθούν χωρίς να κλείσουν τα σχολεία, μετά και την πρόσφατη απόφαση του υφυπουργού Παιδείας Σ. Κεδίκογλου.
Ετσι στις κάλπες θα προσέλθουν μόνο όσοι καθηγητές το επιθυμούν, σε αντίθεση με την υποχρεωτική παρουσία των προηγούμενων ετών, εξέλιξη στην οποία προσδοκούν πολιτικά οι εκπαιδευτικές κινήσεις κομμάτων της αριστεράς οι οποίες ωστόσο, ούτε και αυτή τη φορά κατάφεραν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με αποτέλεσμα να εκπροσωπηθούν από τέσσερα διαφορετικά ψηφοδέλτια.
Την ψήφο των Λαρισαίων καθηγητών (σ.σ. στο νομό υπηρετούν περισσότεροι από 2.100 καθηγητές) θα διεκδικήσουν επτά συνολικά ψηφοδέλτια, της ΔΑΚΕ, της Προοδευτικής Ενότητας (μετά τη διάλυση της ΠΑΣΚ), της Αγωνιστικής Παρέμβασης, των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων, της ΕΣΑΚ ΔΕΕ (με τη στήριξη του ΠΑΜΕ), της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και, τέλος το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο, με μοναδικό υποψήφιο τον καθηγητή Πέτρο Ιωάννου.
Υπενθυμίζεται πως στο απερχόμενο ΔΣ, η ΔΑΚΕ είχε 3 έδρες, η ΠΑΣΚ 2 έδρες, η Παρέμβαση 2 έδρες και άλλες 2 έδρες οι ΣΥΝΕΚ, από τις εκλογές του 2012 όπου είχαν ψηφίσει 1.595 καθηγητές.
Οι παρατάξεις, στις εκλογικές τους διακηρύξεις, σημειώνουν τους λόγους για τους οποίους οι καθηγητές πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες και να τις υπερψηφίσουν, ενώ χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Καθηγητών Λάρισας σε διαθεσιμότητα, που μεταξύ άλλων καλεί τους καθηγητές να «στείλουν στο σπίτι τους», όλους όσοι «καλλιεργούν ή έστω ανέχονται τη σημερινή κατάσταση».
Σε ό,τι αφορά το τυπικό της διαδικασίας, οι κάλπες θα στηθούν αύριο Τετάρτη στο 1ο Λύκειο Λάρισας (από τις 12:30 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα) ενώ με αφορμή την απόφαση Κεδίκογλου, η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Λάρισας έγινε χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο του 6ου Λυκείου.
Στο πλαίσιο της συνέλευσης, εκπρόσωποι κινήσεων και παρατάξεων παρουσίασαν τις θέσεις τους ενώ τον απολογισμό του απερχόμενου ΔΣ παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μιχ. Τζιατζιάς χαρακτηρίζοντας το 2013 ως «τη χειρότερη και δυσκολότερη χρονιά όλων των εποχών, αφού τα προβλήματα και τα μέτωπα, διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο».
Ο κ. Τζιατζιάς έκανε αναλυτική αναφορά στα γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού (διαθεσιμότητες, ψήφιση πολυνομοσχεδίου, νέο πειθαρχικό δίκαιο, νέο λύκειο κλπ) για να καταλήξει σημειώνοντας ότι «η «επαναστατική» ΟΛΜΕ δυστυχώς απογοήτευσε. Δεν έχει πρόταση για το νέο λύκειο. Απουσίαζε το καλοκαίρι από το θέμα των διαθεσιμοτήτων. Άργησε χαρακτηριστικά τις νομικές προσφυγές(μετά από δύο μήνες).
Ζητούσε απεργίες χωρίς εισηγήσεις και πλαίσια δράσεις. Οδήγησε τον κλάδο σε διχασμό και αδιέξοδα στην απεργία του Σεπτεμβρίου (για τα αποτελέσματα και τις παρενέργειές της, που πολλοί δεν κάνουν λόγο) . Η αρχική μεγάλη συσπείρωση του κλάδου δεν αξιοποιήθηκε.
Στη δίνη των μνημονίων και περικοπών η ΕΛΜΕ Λάρισας ήταν παρούσα εκφράζοντας σχεδόν πάντα ομόφωνα την αντίθεσή του στη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων με απεργιακές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, έκτακτες συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, καταγγελίες, παρεμβάσεις, πολυάριθμες παρουσίες στα ΜΜΕ, συναυλίες αντίδρασης, συναντήσεις με φορείς της πόλης και γονείς, επιχειρήματα και προτάσεις. Η αντίσταση και η συλλογική δράση είναι η μόνη λύση για να κερδίσουμε μάχες σε έναν ατέλειωτο και επίπονο αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Το απερχόμενο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας, κατέβαλε μεγάλη και ειλικρινή προσπάθεια να φανεί αντάξιο του ρόλου του και της εμπιστοσύνης που του έδειξε ο κλάδος. Ήταν μαχητικό, αγωνιστικό και δίπλα στον συνάδελφο» κατέληξε ο κ. Τζιατζιάς.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass