Διακρίσεις Λαρισαίων μαθητών στο «Λυσία»

Δημοσίευση: 12 Απρ 2013 22:03 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:35

Με διακρίσεις των μαθητών της Λάρισας, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού «Λυσίας». Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα www.lysias.gr τα αποτελέσματα της α’ φάσης του «Λυσία» του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού γενικών γνώσεων, που διοργανώθηκε κι εφέτος μέσω διαδικτύου για 17η συνεχή χρονιά.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα Αθηνών, τη Microsoft Hellas και τον OTE, με τη συνεργασία του Ιδρύματος Λαμπράκη, της ΕΕΔΕ, της ΕΠΥ και της Cyprus Computer Society, αλλά και διακεκριμένων επιστημόνων από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια, καθώς και εκπαιδευτικών απ’ όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Επιπλέον, ο διαγωνισμός έχει χαρακτήρα κοινωνικής προσφοράς, αφού για κάθε συμμετοχή οι διοργανωτές καταβάλλουν ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθάει παιδιά. Στον Διαγωνισμό συμμετέχουν παιδιά από Δ’ Δημοτικού ως την Β’ Λυκείου. Μετά τα αποτελέσματα της α’ φάσης προκρίνονται στη β’ φάση, που θα διεξαχθεί στις 20 Απριλίου, 300 παιδιά από κάθε τάξη από όλη την Ελλάδα. Ιδιαιτέρως σημαντική ήταν εφέτος η συμμετοχή των λαρισαϊκών εκπαιδευτηρίων. Προκρίθηκαν στην επόμενη φάση μαθητές και μαθήτριες από όλα σχεδόν τα Δημόσια και Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια της Λάρισας. Μάλιστα τα Εκπαιδευτήρια Μ. Ν. Ράπτου της Λάρισας έστειλαν στην β’ φάση τα περισσότερα παιδιά από όλα τα σχολεία της Ελλάδας στην Δ’ και την ΣΤ’ Τάξη του Δημοτικού! Πιο συγκεκριμένα τα περισσότερα παιδιά σε κάθε τάξη προκρίθηκαν από τα Εκπαιδευτήρια Μ. Ν. Ράπτου Λάρισας (Δ’ Δημοτικού, με 8 παιδιά και ΣΤ’ Δημοτικού, με 9 παιδιά), Φρυγανιώτη Θεσσαλονίκης (Ε’ Δημοτικού, με 10 παιδιά και Β’ Γυμνασίου, με 14 παιδιά) Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης (Α’ Γυμνασίου, με 13 παιδιά), Πειραματικό Αγίων Αναργύρων Αθηνών (Γ’ Γυμνασίου με 7 παιδιά, Α’ Λυκείου με 14 παιδιά), 2ο Ενιαίο Λύκειο Δράμας (Β’ Λυκείου, με 14 παιδιά) 5ο Ενιαίο Λύκειο Νέας Σμύρνης (Γ’ Λυκείου, με 8 παιδιά).  Πιο σκληρός ήταν ο ανταγωνισμός (και πιο μεγάλη η συμμετοχή) στις τάξεις του Δημοτικού, όπου η βάση για την πρόκριση ξεπέρασε τους 2.000 βαθμούς, ενώ στο Γυμνάσιο κυμάνθηκε μεταξύ 1.500 και 2.000 βαθμών και στο Λύκειο μεταξύ 1.000 και 1.500 βαθμών.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass