Πρόοδος στην αφαίρεση υλικού παιδικής πορνογραφίας από το Ιντερνετ το 2012

Δημοσίευση: 18 Απρ 2013 15:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:41

Εντυπωσιακή πρόοδος καταγράφηκε, το 2012, στον χρόνο που απαιτείται για να αφαιρεθούν εικόνες και βίντεο σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών από το Διαδίκτυο, σύμφωνα με έκθεση του Συνδέσμου Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου (ΙΝΗΟΡΕ). Ενώ στο παρελθόν αποδείξεις αυτών των φρικιαστικών εγκλημάτων μπορεί να παρέμεναν στο Διαδίκτυο για πολλούς μήνες και μερικές φορές για χρόνια, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, σήμερα, το περιεχόμενο προβλέπεται να «κατεβαίνει» από το Διαδίκτυο μέσα σε λίγες ημέρες και, μερικές φορές, μόνο σε λίγες ώρες.

Στον Σύνδεσμο Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου ανήκουν 37 Ανοικτές Γραμμές, σε 43 χώρες. Στην Ελλάδα, η SafeLine αποτελεί τον εθνικό εκπρόσωπο στο δίκτυο αυτό, από το 2005. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον INHOPE να οικοδομήσει μια παγκόσμια εικόνα της κατανομής του υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSAM) και να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος.

Το 2012, ο INHOPE επεξεργάστηκε 1.059.758 καταγγελίες, με 150 αναλυτές ανά τον κόσμο, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο 1,3 δισεκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου. Από τις καταγγελίες αυτές, το 40% προήλθαν από την ΕΕ, 42% από τις ΗΠΑ και 18%, από τον υπόλοιπο κόσμο.

Ευρωπαϊκή πρωτιά στην προέλευση αυτού του παράνομου περιεχομένου κατείχε, το 2012, η Ολλανδία (62%) και ακολουθεί η Ρωσία με 23%, η Γερμανία με 7%, η Γαλλία με 2%, η Τσεχία, η Λετονία, η Ρουμανία με 1%, ενώ από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης προέρχεται το 3%. Στην Ασία, την πρώτη θέση κατείχε το Βιετνάμ με 24%. Στην αμερικανική ήπειρο, οι περισσότερες ιστοσελίδες που διακινούν παρόμοιο υλικό εδρεύουν στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass