Μαθητές παίζουν ποδόσφαιρο κατά των ναρκωτικών

Δημοσίευση: 18 Απρ 2013 22:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:41
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τουρνουά ποδοσφαίρου του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων (ΣΑΣΛ) της Λάρισας στέλνοντας μήνυμα «Όχι σε όλα τα ναρκωτικά – όχι στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού». Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές «στο τουρνουά συμμετείχαν μαθητές από γυμνάσια, λύκεια και ΕΠΑΛ της Λάρισας που δεν πτοήθηκαν από δυσκολίες που είχαμε να το πραγματοποιήσουμε λόγω έλλειψης ελεύθερων – δημόσιων χώρων άθλησης.
Η ομάδα των συμμαθητών μας από 1ο - 2ο - 4ο ΕΠΑΛ κέρδισε 8 - 6 στον τελικό ομάδα μαθητών από το 2ο ΓΕΛ. Το τουρνουά είχε συμβολικό χαρακτήρα δεν έγινε για κάποιο βραβείο. Είναι τραγικό ότι λίγες μέρες μετά το τουρνουά ένα 7χρονο παιδί στην Αθήνα έχασε τη ζωή του σε γήπεδο ποδοσφαίρου ακριβώς επειδή σήμερα οι αθλητικοί χώροι ουσιαστικά είναι στα χέρια επιχειρηματιών και το κράτος δεν μας παρέχει ασφαλής αθλητικούς χώρους με ιατρική κάλυψη.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους σπουδαστές του ΜΑΣ από την Ιατρική Σχολή της Λάρισας που συνέβαλαν με την παρουσία τους ώστε να παίξουμε μπάλα. Αυτήν η πρωτοβουλία ήταν μόνο η αρχή, το ΣΑΣΛ θα συνεχίσει διεκδικητικά μαχητικά να παλεύει για δημόσιο δωρεάν αθλητισμό που είναι δικαίωμα όλων των μαθητών και του λαού.
Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια, δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα και διεκδικούμε δωρεάν άθληση για όλους, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις με ευθύνη του κράτους. Ο αθλητισμός είναι όπλο ενάντια στα ναρκωτικά, είναι ζωντανό μάθημα για μια αγωνιστική ζωή μακριά από τη μαστούρα και την ντόπα. Είναι μάθημα συλλογικότητας και άμιλλας κόντρα στη λογική «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Καλούμε με το ΣΑΣΛ να έρθει και να συμμετέχει κάθε συμμαθητής μας που μοιράζεται τα ίδια προβλήματα με εμάς, που νιώθει την ανάγκη να εκφραστεί και μέσα από τον αθλητισμό.
Δίνουμε ηχηρό μήνυμα ελπίδας. Μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες που θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε το επόμενο διάστημα, ανεξαρτήτως νικητή, θα κλωτσάμε τη μπάλα και όχι τις ζωές μας που είναι στο χείλος του γκρεμού. Δίνουμε απάντηση σε όσους μας θέλουν ρομποτάκια σε σχολεία – εξεταστικά κέντρα. Γιατί όταν οι μαθητές θέλουν, μπορούν! Ραντεβού στα γήπεδα…»
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass