Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα»

Δημοσίευση: 17 Νοε 2015 16:02 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Νοε 2015 16:26

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 ώρα 17:00 π.μ - 21:00 μ.μ, στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας, (Τάσου Λειβαδίτη 20, Νέα Πολιτεία).

Το σεμινάριο έχει σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα» που εκπόνησε ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) για τη σημασία του έργου των δημιουργών (συγγραφέων, εικαστικών, φωτογράφων, μουσικοσυνθετών, δημιουργών λογισμικού, κλπ.) και των δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων (τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών, εκδοτών, παραγωγών ταινιών και δισκογραφικών εταιρειών).

Η σημασία των δικαιωμάτων αυτών είναι στενά συνυφασμένη με το ρόλο ανθρώπων και εταιρειών στην πολιτιστική άνθιση μίας χώρας, στην αύξηση και ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και στην ανάπτυξη της οικονομίας.

To εν λόγω πρόγραμμα έχει ενταχθεί στα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Ευέλικτης Ζώνης για τη σχολική χρονιά 2015 - 2016.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν βασικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων. Επίσης θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενώ θα συμμετάσχουν με παρέμβαση οι Χαράλαμπος Δαραδήμος-εικαστικός και Αναστασία Μουτσάτσου-ερμηνεύτρια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως εξής:

17:00 - 17:15          Εγγραφές

17:15-17:30 Χαιρετισμοί: Ευαγγελία Βαγενά, Επιστημονική Συνεργάτης ΟΠΙ. Εκπρόσωποι Α/θμιας και Β/θμιας Λάρισας.

17:30 - 18:30          Μέρος Ι

«Βασικές αρχές πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων», Ευαγγελία Βαγενά Επιστημονική Συνεργάτης ΟΠΙ.

18:50 - 19:50          Μέρος ΙΙ

Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα». Παρουσίαση ιστοσελίδας ΟΠΙ και ιστοσελίδας εκπαιδευτικού προγράμματος «copyrightschool.gr” Νίκος Σταυρόπουλος, Υπεύθυνος Πληροφορικής ΟΠΙ.

Παρέμβαση δημιουργού και εκτελεστή καλλιτέχνη: Χαράλαμπος Δαραδήμος- Εικαστικός, Αναστασία Μουτσάτσου – Ερμηνεύτρια.

19:50 - 20:50 Ερωτήσεις και συζήτηση.

Για πληροφορίες σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία αλλά και για να κατεβάσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΟΠΙ www.opi.gr Η προώθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος γίνεται με την υποστήριξη του OHIM (Office for the Harmonization in the Internal Market).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass