Εφ΄ όλης συζήτηση μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και μαθητών

Δημοσίευση: 23 Νοε 2015 11:59

Περισσότεροι από 80 μαθητές εκπρόσωποι μαθητικών συμβουλίων 28 Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Λαρισαίων, συμμετείχαν σε συνάντηση – συζήτηση στο που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, με πρωτοβουλίας της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Νεολαίας.

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένο να συζητηθούν η συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων του Δήμου Λαρισαίων και των μαθητών. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ενδιαφέρουσας και εποικοδομητικής συζήτησης τέθηκαν σειρά ζητημάτων.

Αναλυτικά, στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας Αλέξης Μπατζανούλης καταρχήν ανέλυσε τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων .

Στη συνέχεια έγινε διεξοδική συζήτηση γύρω από ποικίλα θέματα.

Ετσι, οι εκπρόσωποι του Μουσικού σχολείου ανέφεραν ότι στο σχολείο τους συγκεντρώνουν ρούχα τρόφιμα και είδη υγιεινής για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη και προσκάλεσαν και τους άλλους μαθητές να κάνουν το ίδιο στα σχολεία τους .Όλοι συμφώνησαν την ευθύνη του συντονισμού να έχει ο Δήμος και το κλείσιμο να γίνει με Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στην Κεντρική πλατεία.

Οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου έθεσαν το θέμα της έλλειψης αθλητικών χώρων στη συνοικία Αγίου Γεωργίου, ενώ οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου και Λυκείου τόνισαν ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη καλύτερου συντονισμού των πολιτιστικών εκδηλώσεων των μαθητών.

Από τους μαθητές του 10ου Γυμνασίου τέθηκε το πρόβλημα καθαριότητας που δημιουργούν οι Αθλητικοί Σύλλογοι στα Γυμναστήρια των σχολείων που Χρησιμοποιούν. Μαθητές από το 4ο Γυμνάσιο ζήτησαν να υπάρξουν μαθήματα Επαγγελματικού προσανατολισμού συστηματικά σε όλα τα Σχολεία και μαθητές από το1ο και το 9ο Γυμνάσιο έθεσαν το πρόβλημα της έλλειψης αίθουσας εκδηλώσεων .

Μαθητές από το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής αναφέρθηκαν στο Πρόβλημα της κινητικότητας που αντιμετωπίζουν τα Α μ ε Α στην Πόλη μας. Άλλοι μαθητές από τη Γιάννουλη και τη Φαλάνη ζήτησαν να υπάρξει φεστιβάλ Θεάτρου. Από το 4ο ΕΠΑΛ και άλλα σχολεία έγιναν προτάσεις για Έκθέσεις γύρω από την Τοπική Ιστορία και έκδοση βιβλίου για την Ιστορία της πόλης. Συζήτηση έγινε για Πραγματοποίηση Φεστιβάλ το 2016 για προβολή της Λάρισας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Ο Αντιδήμαρχος πρότεινε και έγινε αποδεκτό να υπάρξει Μαθητικό Συμβούλιο όλων των σχολείων με ένα εκπρόσωπό τους που θα συνεργάζεται με την Αντιδημαρχία .Η επόμενη Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Δεκέμβρη στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο .

Επίσης, ο κ. Μπατζανουλης συζήτησε με τους μαθητές το θέμα δημιουργίας Πολυχώρου πολιτιστικών δραστηριοτήτων για τους μαθητές από το Δήμο.

Ένα Μαθητικό Στέκι όπου θα αναπτύσσονται ποικίλες πολιτιστικές Δραστηριότητες. Αυτό θα λειτουργεί με την ευθύνη της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Νεολαίας και του Μαθητικού Συμβουλίου.

Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα πνεύμα εποικοδομητικού διαλόγου. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας τόνισε κατ' επανάληψη ότι στόχος της σημερινής Δημοτικής Αρχής είναι η εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής Παιδείας, σχολικής και εξωσχολικής, για όλα τα παιδιά .

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass