Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΚΙΛΕΛΕΡ

Πανελλήνιες διακρίσεις σχολείων

Δημοσίευση: 25 Νοε 2015 1:33

 

Πανελλήνιες διακρίσεις απέσπασαν σχολεία της Λάρισας και ένα του Δήμου Κιλελέρ, ξεχωρίζοντας μεταξύ δεκάδων άλλων που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, με θέμα «Η ιστορία του σχολείου μου», τον οποίο προκήρυξε η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ).

Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν για τις εργασίες που δημιούργησαν (με τις οποίες συμμετείχαν και στο διαγωνισμό) μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, μαθητές του 37ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, μαθητές της Παιδικής Στέγης Λάρισας και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κιλελέρ, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, στην Αθήνα.

Αναλυτικότερα:

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (η Στ’2 τάξη) συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, τους δασκάλους τους, Τσιλιάκο Βασίλη, Γίτσα Εύη, Μπουλουμπάση Κατερίνα και τη διευθύντρια του σχολείου Αρσενίου Βασιλική, παρευρέθηκαν στην τελετή βράβευσης που έγινε στην Αθήνα. Το βραβείο τους απονεμήθηκε από την κ. Άννα Βαγενά.

Πρόκειται για περσινή εργασία μαθητών οι οποίοι μαζί με τη δασκάλα τους Άννυ Βούλγαρη, και με προτροπή της τότε διευθύντριας του σχολείου Όλγας Μπαλαμπέκου, δημιούργησαν ένα βίντεο στο οποίο αποτύπωσαν αποσπάσματα από τη μακρόχρονη ιστορία του σχολείου τους η οποία ξεκίνησε το 1928.

37ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το 37ο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Λάρισας, απέσπασε το βραβείο εξαιρετικής δημιουργίας, το οποίο παρέλαβε η κ. Στέλλα Αργυρούλη από την κ. Μαρί Κυριακού, που βράβευσε τα νηπιαγωγεία που διακρίθηκαν.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο συγγραφέας-δημοσιογράφος κ. Κώστας Στοφόρος. Πλήθος σχολείων από όλη την Ελλάδα παρέλαβε βραβεία και διακρίσεις για την ανάδειξη της ιστορίας του σχολείου τους. Τα νηπιαγωγεία συμμετείχαν με εικαστικές δημιουργίες και τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια με ταινίες μικρού μήκους και παρουσιάσεις.

Στην τελετή παρέστησαν ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρης Κουτσούμπας, η τέως υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η βουλευτής Λάρισας Άννα Βαγενά κ.ά.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Το Δημοτικό Σχολείο Κιλελέρ απέσπασε το Βραβείο Αρχειακής Έρευνας. Στην τελετή παρευρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Σπανοθύμιος Κων/νος και Βλάχου Παρασκευή, οι οποίοι παρέλαβαν το βραβείο από τη Λαρισαία ηθοποιό και βουλευτή κ. Άννα Βαγενά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Επιτροπή Κρίσης για την Α’/βάθμια Εκπ/ση συμμετείχαν διακεκριμένοι συγγραφείς και σκηνοθέτες όπως ο Ευγένιος Τριβιζάς, η Αγγελική Βαρελά, ο Μένος Δελιοτζάκης, αλλά και Σχολικοί Σύμβουλοι και πανεπιστημιακοί.

Μέσα από τη διαδικασία του διαγωνισμού όπου συμμετείχαν εκατοντάδες σχολεία, τα παιδιά γνώρισαν την ιστορία του σχολείου τους, αναδεικνύοντας παράλληλα την τοπική ιστορία. Μεταξύ των στόχων του διαγωνισμού ήταν η ενεργή συμμετοχή στη διαδικασία της μάθησης και του project, η αξιοποίηση γραπτών και προφορικών πηγών, η κριτική στάση και η ανάπτυξη της δημιουργικότητας. Όλοι αυτοί οι στόχοι επιτεύχθηκαν με το παραπάνω, προσφέροντας έναν απίστευτο πλούτο που θα μπορέσει να αξιοποιηθεί και από όσους ασχολούνται με την ιστορία της εκπαίδευσης στη χώρα μας. Τα Νηπιαγωγεία συμμετείχαν με εικαστικές συνθέσεις, ενώ τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια με ταινίες μικρού μήκους και πολυμεσικές παρουσιάσεις.

Gallery άρθρου