Οι γειτονιές της Λάρισας υποδέχονται τις βιβλιοθήκες τους

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2015 12:11 | Τελευταία ενημέρωση: 07 Δεκ 2015 14:10

Μια ακόμη εκδήλωση για το βιβλίο και τις βιβλιοθήκες διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο “Σ. Ζιαζιά” - Χαραυγή (Τέρμα Ροδόπης).

Η Χρυσάνθη Τσιαμπαλή, εκπαιδευτικός – συγγραφέας της παιδικής λογοτεχνίας θα μιλήσει με θέμα «Εμπνέοντας στα παιδιά την αγάπη για τα λογοτεχνικά βιβλία». Η συστηματική επαφή του παιδιού με το λογοτεχνικό βιβλίο, αποτελεί αδιαμφισβήτητη ανάγκη. Ποιοι είναι οι λόγοι που την καθιστούν αναγκαία; Ποιους τρόπους μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ώστε να επέμβουν στη διαμόρφωση της αναγνωστικής συμπεριφοράς των παιδιών και να ενισχύσουν τη διάθεσή τους για ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων; Τι είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε και τι να αποφεύγουμε στην προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε μικρούς αναγνώστες; Θα ακολουθήσει συζήτηση και θα γίνουν προτάσεις για εκδηλώσεις με ποικίλα θέματα , ώστε το Πνευματικό Κέντρο να γίνει χώρος συνάντησης και επικοινωνίας των κατοίκων της συνοικίας .

Στην εκδήλωση, που εντάσσεται στο πρόγραμμα « Η πόλη που μαθαίνει », καλούνται οι γονείς , οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της περιοχής, καθώς και όλοι οι δημότες που ενδιαφέρονται για το καλό βιβλίο . Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα ξεναγηθούν στη βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου , η οποία λειτουργεί ως παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από Δευτέρα ως Παρασκευή, 3 – 9 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass