Αισθήματα και συναισθήματα πλημμύρησαν τη Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2016 12:17

Βιωματικό σεμινάριο της κοινωνιολόγου Διονυσίας Τριπολίτου πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας. Η Στέγη γέμισε από κόσμο για να παρακολουθήσει το σεμινάριο που συνδιοργάνωσαν οι Εν.Πο.Λ. και ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων Ν. Λάρισας, με θέμα «Αισθήματα και Συναισθήματα».

Η εισηγήτρια ανέπτυξε με γλαφυρό τρόπο τις κοινωνικά παραδεκτές συμπεριφορές μέσα από τις οποίες στραγγαλίζουμε τα αυτούσια αισθήματα μας. Υπέδειξε τρόπους έτσι ώστε οι ενήλικες να «βλέπουν» με τα μάτια ενός παιδιού. «Τα αυτούσια αισθήματα μας: ζήλια, λύπη, μίσος, θυμός, φόβος, χαρά, αγάπη είναι σημαντικό μέσα από τα στερεότυπά μας, να μην τα τροποποιήσουμε σε κοινωνικά παραδεκτές συμπεριφορές».

Το αισιόδοξο συμπέρασμα που διεξήχθη από το σεμινάριο, είναι ότι «ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξουμε και να μετασχηματίσουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε».

Το ενδιαφέρον που έδειξε το κοινό που παρακολούθησε το σεμινάριο, ενθάρρυνε τους Ενεργούς Πολίτες να συνεχίσουν τη δράση «Οι Πέμπτες αλλιώς…», και να επεκταθούν και σε άλλα θέματα ενημερωτικού, ψυχαγωγικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass