ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ:ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΔ

Οι κομματικές αυτοδυναμίες έχουν εκλείψει

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2016 11:45

ΑΘΗΝΑ

Την εκτίμηση πως πλέον οι κομματικές αυτοδυναμίες στη Βουλή «έχουν εκλείψει» κάνει ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, προβλέποντας επίσης «περιθωριοποίηση όσων επιχειρούν ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς αγνοώντας τη δεσπόζουσα θέση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτώμενος, σε συνέντευξή του στη Real News που δημοσιεύεται το Σάββατο, για το αν η κυβέρνηση καταφέρει στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις και να αποτρέψει τις ομαδικές απολύσεις απαντά: «Κατ' αρχάς, το γεγονός ότι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων μπήκε στην ατζέντα είναι δική μας επιλογή και επιτυχία. Η διαπραγμάτευση πάντα είναι επίπονη, ωστόσο υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το κλίμα στην ΕΕ αλλάζει. Η πρόσφατη απόφαση για μη επιβολή κυρώσεων στην Ισπανία και την Πορτογαλία δεν ελήφθη σε τεχνικό επίπεδο αλλά σε πολιτικό. Σε αυτό το πλαίσιο, το οποίο συνδιαμορφώνεται χάρη και στη δική μας στάση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα υπερασπιστεί, όπως έκανε πάντα, το πατριωτικό συμφέρον της Ελλάδας και της κοινωνίας».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει: «Το συμφέρον της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει ότι, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι εχέφρων και όχι παρορμητικός. Θα επιλέξει, λοιπόν, το συμφέρον της χώρας και όχι το κομματικό, για αυτό και δεν θα πάει σε εκλογές».

Για τα σενάρια που ακούγονται περί «μεγάλου συνασπισμού» και συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απαντά: «Η απλή αναλογική δημιουργεί ένα νέο πολιτικό περιβάλλον συνεργασιών. Σε αυτό το περιβάλλον, η ΝΔ βρίσκεται στο επίκεντρο της Κεντροδεξιάς και ο ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο της Κεντροαριστεράς. Μία σύγκλιση σαν και αυτήν, εκτός του ότι θα ήταν μία παρά φύσιν πολιτική συνεργασία, θα έθετε σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία αναγορεύοντας, ενδεχομένως, στον θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολιτικές δυνάμεις που όλοι μπορούμε να φανταστούμε ποιες, αλλά δεν θέλουμε».

Τέλος, στο ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» καθώς τα στοιχεία για τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών δεν είναι ενθαρρυντικά, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υποστηρίζει την άποψη ότι ο «κόφτης» δεν θα ενεργοποιηθεί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δικαιολογείται εφησυχασμός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass