ΛΑΓΚΑΡΝΤ:

Μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική ελαστικότητα στην Αθήνα

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2015 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:54

ΑΘΗΝΑ

«Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε χθες η διευθύνουσα σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ από το Νέο Δελχί.

Στα πλαίσια ερωταπαντήσεων που είχε με σπουδαστές στο Νέο Δελχί η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρθηκε στην Ελλάδα, δίνοντας βάρος στην ανάγκη ολοκλήρωσης του προγράμματος και ειδικά των μεταρρυθμίσεων.

Πάντως, η ίδια φάνηκε πιο ελαστική σε θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, αναγνωρίζοντας το βάρος που έχουν επωμισθεί τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες φορολογούμενοι. «Γνωρίζω πόσο δύσκολο ήταν για τον ελληνικό πληθυσμό και ειδικά για τους ανθρώπους που πληρώνουν τους φόρους τους, ειδικά για τους ανθρώπους που είναι ειλικρινείς» σημείωσε.

Σύμφωνα με την κ. Λαγκάρντ δεν υπάρχει εναλλακτική οδός στις μεταρρυθμίσεις, καθώς μόνον εάν τα δημόσια οικονομικά γίνουν βιώσιμα μεσο-μακροπρόθεσμα η χώρα θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να δανειστεί στις διεθνείς αγορές. «Αισθάνομαι το ίδιο ισχυρά ότι η οικονομία πρέπει να μεταλλαχθεί, ότι πρέπει να υπάρξουν δομικές μεταρρυθμίσεις, ότι το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να σταθεροποιηθεί και να χρηματοδοτηθεί άρτια, καθώς δεν μπορείς να δανείζεσαι επ'άπειρον στο μέλλον», ανέφερε.

Σε ομιλία που είχε απευθύνει νωρίτερα στο κολέγιο θηλέων Lady Shri Ram College η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρθηκε στους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία συγκαταλέγοντας σε αυτούς την «ασύγχρονη νομισματική πολιτική» στις προηγμένες οικονομίες και τον αποπληθωρισμό ή τον χαμηλό πληθωρισμό σε Ιαπωνία και ευρωζώνη.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass